Marius Ștefănescu și Nicolae Păun de la Sepsi Sf. Gheorghe au fost convocați în premieră la echipa națională a României, după ce la finalul acestui sezon au câștigat Cupa României alături de echipa lor, cu Ștefănescu marcând și cele două goluri ale partidei contra celor de la FC Voluntari.
Ștefănescu și Păun au fost colegi și la KSE Târgu Secuiesc, în perioada 2017-2019, în Liga 3. Mai mult de atât, cei doi tineri fotbaliști de la Sepsi au fost coechipieri și în echipa de futsal a celor de la Târgu Secuiesc. În 2019, Ștefănescu a ajuns la Sepsi, fiind urmat de Păun un an mai târziu:
"Mă bucur foarte mult că am fost convocat și sper să fac o treabă bună aici. Da, am jucat și futsal. Cred că m-a influențat foarte mult, m-a ajutat la tehnică. În sală îți îmbunătățești tehnica. Spațiile sunt mai mici și viteza este mai mare", a spus Ștefănescu pentru frf.ro.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
În ceea ce îl privește pe Păun, mijlocașul de 23 de ani a fost la un pas de a se lăsa de fotbal, înainte de a ajunge la Sf. Gheorghe. La doi ani de la acel moment, acesta a fost convocat pentru prima oară la echipa națională:
"Am avut doi ani în care am evoluat și la futsal la Târgu Secuiesc. Asta m-a ajutat foarte mult. Îți poți îmbunătăți tehnica pe spații înguste și duelurile unu la unu. Am avut o perioadă mai grea acum doi ani, mă gândeam să renunț. Dar datorită oamenilor din jurul meu, care au insistat să nu renunț, am reușit", a spus Păun.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU, ÎN FAȚA PRIMELOR MECIURI OFICIALE PE BANCA ROMÂNIEI

În luna iunie, România va disputa patru partide din Nations League, acestea fiind și primele partide oficiale ale lui Edi Iordănescu pe banca naționalei. România se află într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda.
Edi Iordănescu a condus până acum România în două partide amicale. În primul, tricolorii au pierdut cu 1-0 meciul de pe stadionul "Steaua" contra Greciei, în timp ce în a doua partidă, România nu a putut învinge Israelul, terminând la egalitate, 2-2, după ce a condus cu 2-0.
Programul României în Nations League în luna iunie
4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
7 iunie: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14