Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dovada vie că nu trebuie să renunți la visul tău! Portarul care a debutat la 38 de ani pentru Olanda

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/09/2022 la 11:43 GMT+3

Remko Pasveer a devenit al doilea cel mai vârstnic jucător din istoria naționalei Olandei, după meciul împotriva Poloniei, de joi seara. Portarul și-a făcut debutul la 38 de ani și 318 zile, într-un moment cu adevărat emoționant.

Ajax keeper Andre Onana, Ajax keeper Remko Pasveer during the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and Go Ahead Eagles at the Johan Cruijff ArenA on November 7, 2021 in Amsterdam, Netherlands

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Remko Pasveer este dovada vie că nu trebuie să renunți niciodată la visul tău. Portarul lui Ajax a jucat primul său meci pentru națională la o vârstă la care alții sunt de mulți retrași. Pasveer și-a făcut debutul la 38 de ani și 318 zile, devenind și al doilea cel mai bătrân jucător din istoria "portocalei mecanice".
Pe 4 iunie 2006, portarul câștiga Campionatul European de tineret cu națioanala U21 a Olandei. Naționala sa învingea Suedia cu 3-0, într-o finală ce avea loc la Porto. La 16 ani după acel moment, Pasveer și-a făcut debutul la echipa mare, cu doar două luni înainte de a împlini 39 de ani.
Remko Pasveer a debutat la profesioniști în 2003, la Twente, unde a stat până în 2006. Heracles, Go Ahead Eagles, PSV și Vitesse sunt echipele pe la care a mai trecut goalkeeper-ul până să semneze cu Ajax. "Lăncierii" au semnat cu el în 2021 și este cotat la doar 250.000 de euro.
Olanda s-a impus cu 2-0 pe în fața Poloniei, într-un meci disputat la Varșovia. Gakpo a deschis scorul în minutul 14. Bergwijn a dublat diferența în partea secundă cu un șut la colțul lung din marginea careuluui. Olandezii sunt liderii într-o grupă din care mai fac parte Belgia și Țara Galilor.
Citește și:

Olanda este foarte aproape de a juca final four-ul Nations League

Olanda este la doar un egal distanță de calificarea în faza finală a Nations League. Naționala antrenată de Louis van Gaal o întâlnește pe Belgia în ultimul meci al grupei, care se află la doar 3 puncte în spate. Nicio echipă din celelate grupe nu și-a asigurat, până acum, calificare în semifinalele Nations League.
Alte rezultate înregistrate joi seara în Nations League:
  • Belgia - Țara Galilor 2-1
  • Croația - Danemarca 2-1
  • Franța - Austria 2-0
  • Polonia - Olanda 0-2
  • Lituania - Insulele Feroe 1-1
  • Slovacia - Azerbaijan 1-2
  • Turcia - Luxemburg 3-3
  • Liechtenstein - Andorra 0-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo