Echipa națională de fotbal a României a disputat la începutul lunii iunie 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. "Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
Selecționerul Edi Iordănescu a explicat acum, la o lună de la primele sale meciuri oficiale pe banca României, de ce nu au reușit jucătorii lui să câștige decât duelul cu Finlanda.
Antrenorul s-a arătat încrezător în viitorul echipei naționale, menționând că rezultatele s-ar putea îmbunătăți în următoarea perioadă.
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
"Eu am mare încredere în jucători și în faptul că avem marjă de creștere. Nu putem duce ritm de patru meciuri în 11 zile și s-a văzut. Am pierdut lupta fizică în toate meciurile. Avem toate datele, lucrurile sunt clare. Cu Finlanda am reușit să compensăm altfel", a declarat Edi Iordănescu, pentru Antena Sport.
Selecționerul a spus și că este pregătit să își asume responsabilitatea pentru tot ce se va întâmpla la națională și a vorbit și despre ajutorul pe care oamenii de fotbal din țara noastră l-ar putea acorda pentru creșterea calității și dezvoltarea fotbalului din România.
"Sunt pregătit pentru orice scenariu. Inclusiv să îmi asum singur responsabilitatea pentru ce înseamnă echipa națională, dar și pentru fotbalul românesc. Pentru a reuși trebuie să ne schimbăm gândirea și să ne respectăm mult mai mult.
Doar lucrând împreună, atât Federația, cât și cluburile, putem schimba ceva și să ajutăm la dezvoltarea fotbalului românesc. Să nu uităm că, în final, eu am jucătorii câteva zile și încerc, în acele zile, să repar tot ce e rău de ani de zile.
Echipa națională ar trebui să fie oglinda fotbalului românesc. Hai să ne uităm fiecare la ce facem. Cu toții ar trebui să contribuim și să vedem dacă facem ce trebuie. De criticat e ușor", a adăugat Edi Iordănescu.
Citește și:

Edi Iordănescu ar putea fi demis în septembrie

În urma rezultatelor din luna iunie, naționala României a coborât până pe locul 54 în clasamentul FIFA, fiind la doar 3 poziții de cea mai slabă clasare din istorie, înregistrată în 2012.
În aceste condiții, președintele Federației Române de Fotbal a anunțat că echipa națională și-ar putea schimba din nou staff-ul tehnic din toamnă. Răzvan Burleanu a declarat că va fi luată o decizie în ceea ce-l privește pe Edi Iordănescu după ultimele partide din Liga Națiunilor, retururile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina.
"Pe ordinea de zi am avut și raportul directorului tehnic, Mihai Stoichiță, și al selecționerului Edward Iordănescu, cu privire la activitatea loturilor naționale. Pentru săptămâna viitoare a fost convocată o ședință a Comisiei Tehnice, unde va fi prezent și selecționerul primei reprezentative. Acesta va prezenta un raport de activitate, dar și propunerile de intervenție. Va fi și un raport al selecționerului de la Under 19.
L-am asigurat pe Eduard Iordănescu de toată susținerea noastră în ceea ce privește acest proces de reconstrucție la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat niște obiective mult mai mari.
Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.
AVEM NEVOIE DE UN SELECȚIONER CARE CREDE CĂ ACEASTĂ ECHIPĂ NAȚIONALĂ POATE FI RECLĂDITĂ, CARE POATE SĂ CONTRIBUIE LA REZULTATE MAI BUNE. AVEM NEVOIE ȘI DE REZULTATE.
Ca să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Națiunilor, ca să identificăm toate zonele de intervenție pe care trebuie să le acoperim", a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20