Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu are un nou obiectiv la echipa națională, după retrogradarea în Liga C! Decizia FRF

Bianca Dumitru

Actualizat 27/09/2022 la 14:53 GMT+3

România a avut un parcurs dezamăgitor în această ediție a Ligii Națiunilor și a retrogradat în Liga C. Cu toate astea, Federația Română de Fotbal nu are de gând să-l demită pe Edi Iordănescu, având încredere în ceea ce poate construi antrenorul până la EURO 2024.

Edi Iordănescu. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

România a câștigat în această seară, cu scorul de 4-1, duelul cu Bosnia și Herțegovina, din ultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor. Rezultatul, deși spectaculos, nu i-a ajutat pe "tricolori".
În această ediție a Ligii Națiunilor, România a înregistrat două victorii, 1-0 cu Finlanda și 4-1 cu Bosnia, o remiză, 1-1 cu Finlanda, și 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia.
În urma acestor rezultate, echipa lui Edi Iordănescu a încheiat faza grupelor pe locul 4 și a retrogradat în Liga C, unde va avea adversari precum Insulele Feroe, Azerbaijan, Bulgaria sau Luxemburg.
Potrivit AS.ro, Edi Iordănescu nu va fi demis din postul de selecționer, deși nu și-a îndeplinit un prim obiectiv, acela de a termina pe unul dintre primele 3 locuri în grupa de Liga Națiunilor.
Oficialii Federației Române de Fotbal au trecut peste retrogradarea în Liga C și au decis să continue alături de Iordănescu, datorită modului în care echipa României a arătat în ultimele două partide. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers în vestiar chiar după meciul cu Bosnia pentru a le da asigurări jucătorilor și celor din staff că nu au de gând să facă schimbări.
Șefii FRF consideră că Edi Iordănescu a creat un nucleu la echipa națională care arată bine înainte de preliminariile EURO 2024, astfel că au ales să meargă mai departe, spre principalul obiectiv din contractul selecționerului.
Citește și:

Edi Iordănescu are sprijinul Federației

Faptul că Federația Română de Fotbal nu are de gând să îi încheie contractul selecționerului a fost anunțat încă de aseară, de la finalul partidei cu Bosnia și Herțegovina.
Mihai Stoichiță, șeful comisiei tehnice din cadrul FRF, a anunțat după meciul din Giulești că forul a decis să dea credit în continuare actualului staff tehnic, nepunându-se astfel problema schimbării lui Edi Iordănescu.
"Continuăm cu Edi, după ce am văzut în ultimele două meciuri. Același lucru l-am fi făcut și cu Boloni", au fost cuvintele lui Mihai Stoichiță, potrivit Orange Sport.
Pentru "tricolori" urmează, pe 9 octombrie, în Germania, tragerea la sorți a grupelor din preliminariile EURO 2024. România se află în cea de-a treia urnă valorică și ar putea da peste adversari precum Spania, Portugalia, Italia, Belgia, Franța sau Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo