Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, după prima victorie pe banca României: "E în totalitate meritul jucătorilor!"

Bianca Dumitru

Actualizat 12/06/2022 la 00:21 GMT+3

România a obținut în această seară, în Giulești, prima victorie din acest sezon al Ligii Națiunilor, impunându-se în fața Finlandei, cu scorul de 1-0. După meci, Edi Iordănescu a vorbit despre evoluția jucătorilor săi, comentând, printre altele, și penalty-ul ratat de George Pușcaș.

Edi Iordănescu (România). Sursa: Agerpres

Credit imagine: facebook

România a reușit în această seară prima victorie din actualul sezon al Ligii Națiunilor, învingând-o cu scorul de 1-0 pe Finlanda, în fața unui public extraordinar, care i-a încurajat pe "tricolori" pe tot parcursul partidei.
La finalul meciului, Edi Iordănescu a comentat prestația jucătorilor săi. Selecționerul echipei naționale a vorbit despre cum i-a văzut pe fotbaliști în acest al treilea meci disputat într-un interval de doar 7 zile.
Iordănescu a punctat aspectele pozitive din jocul României și a spus că "tricolorii" au făcut ceea ce le-a cerut înaintea duelului cu Finlanda. În plus, antrenorul a comentat și penalty-ul ratat de George Pușcaș și intervențiile foarte bune ale lui Florin Niță.
"O seară pe care o așteptam și o căutam, o seară bună pentru că am produs rezultatul pe care îl doream, care ne-a demonstrat că România are caracter, are viitor. Dacă analizăm această săptămână grea, cu două deplasări, 3 jocuri în 7 zile, faptul că am văzut un progres de la joc la joc îmi dă încredere pentru viitor.
Vreau să-i felicit pe băieți pentru caracterul pe care l-au arătat, pentru intensitate, e în totalitate meritul lor. Focusul nostru e pe munca pe care o facem, altfel poți să construiești când fondul e bun.
Nu suntem la nivelul la care putem fi, eu încerc să pun în fiecare zi câte o cărămidă la ce au făcut Cosmin Contra și Mirel Rădoi, astfel de momente trebuie să valorificăm. Acum ne interesează cum putem să ne recuperăm în două zile.
Azi am arătat foarte bine, rămâne de văzut cum ne vom organiza pentru următorul meci. 100% a fost decizia mea (n.r. ca Pușcaș să execute penalty-ul), am numit 2 jucători, unul dintre ei a fost el. Dar să nu vorbim despre ratare, e un jucător care a muncit foarte mult azi și care a participat în mod clar la golul victoriei.
Citește și:

Edi Iordănescu: "Apreciez efortul întregii echipe"

Am făcut o primă repriză foarte bună din toate punctele de vedere, puteam să închidem repriza cu cel puțin 2-0. În repriza a doua nu am mai avut aceeași putere, dar tot ne-am mai creat ocazii și am avut posibilitatea de a închide tabela.
Niță a fost salvator, dar apreciez efortul întregii echipe. E seara lor, e meritul lor, azi le-am spus că trebuie să avem mai multe încredere și să producem mai mult fotbal și au făcut asta.
Vreau să mulțumesc publicului, au susținut echipa, au fost activi, prezenți și asta a contat mult. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi.
Lumea uită repede ce a fost în februarie, eu accept tot, atât timp cât criticile sunt obiective, constructive, le accept, dar cine jignește se descalifică în fața mea", a declarat Edi Iordănescu, după duelul din a treia etapă a Ligii Națiunilor.
În urma acestei victoriei, "tricolorii" au 3 puncte și sunt pe locul 4 în grupa 3 din Liga B, având cu două puncte mai puțin decât liderul, Bosnia și Herțegovina, și cu unul mai puțin decât au Finlanda și Muntenegru, ocupantele pozițiilor 2 și 3.
În ultima partidă din această vară, naționala României va juca marți, de la ora 21:45, pe teren propriu, contra Muntenegrului. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo