Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, mulțumit de prestația "tricolorilor"! Ce a declarat după remiza dintre România și Finlanda

Bianca Dumitru

Publicat 24/09/2022 la 00:23 GMT+3

România a obținut doar o remiză la Helsinki, scor 1-1, în returul cu Finlanda, din grupele Ligii Națiunilor. La finalul partidei, selecționerul Edi Iordănescu s-a arătat încântat de evoluția "tricolorilor" și a vorbit despre ce a remarcat în jocul lor.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

România nu a reușit să se impună în fața Finlandei, așa cum a făcut-o la București. "Tricolorii" au obținut doar o remiză la Helsinki, scor 1-1, în meciul din a cincea etapă a grupelor Ligii Națiunilor.
Pukki a deschis scorul în minutul 12, cu un șut din afara careului, iar Tănase a egalat la 7 minute după pauză, cu un șut pe jos la colțul scurt, după o pasă a lui Bancu.
În urma acestui rezultat, echipa lui Edi Iordănescu a rămas pe ultimul loc al grupei, cu 4 puncte, și este obligată să obțină un rezultat pozitiv în duelul de luni, cu Bosnia și Herțegovina, pentru a se salva de la retrogradarea în Liga C.
După meciul de la Helsinki, selecționerul a vorbit despre prestația jucătorilor săi. Edi Iordănescu s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce a văzut din partea fotbaliștilor, precizând că i-a simțit încrezători și creativi.
În plus, antrenorul a spus că naționala României ar fi arătat mult mai bine dacă nu s-ar fi confruntat cu atâtea accidentări, care nu le-au permit unor jucători ca Ianis Hagi sau Valentin Mihăilă să facă parte din lot.
Citește și:

Edi Iordănescu: "Am arătat că avem viitor"

"Am avut situații, am creat și mă bucur că am simțit încredere și altă personalitate. Hai să așteptăm, în ceea ce mă privește. Să vină un rezultat bun cu Bosnia, după care tragem linie. Mărturisesc că mi s-au făcut multe nedreptăți și sunt lucruri care nu le consider firești.
Am început jocul și l-am pregătit pentru victorie. Din păcate, perioada din iunie ne-a forțat să ne asumăm riscurile. Am început cu o medie de vârstă de 26 de ani, o echipă tânără. Am păstrat jucători în jurul cărora vrem să construim. Îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor.
Nu am câștigat cele 3 puncte, dar am câștigat mentalitate pentru viitor. Am arătat că avem viitor, asta ne dă speranțe. Jucătorii mi-au plăcut, au arătat caracter.
Am primit gol la singurul șut din prima repriză. A fost destul de multă neșansă. Echipa a început bine, chiar dacă am primit gol am reacționat bine. Am produs situații clare, am lovit bara de două ori. Cred că meritam să intrăm cu un alt rezultat la pauză.
Ce mă bucură e că jocul a arătat altfel, am avut o posesie mult mai bună, cu progresie. Am avut un procentaj de 88% de acuratețe la pase. Am produs multe ocazii. E adevărat că pe final puteam să pierdem, dar trebuie să știți că ne-am asumat și riscuri. Am căutat victoria. Plătim acum pentru ce a însemnat perioada din iunie.
Cred că niciun jucător nu poate fi scos în față pentru lipsă de atitudine. Echipa a arătat alt spirit, semnele sunt foarte bune. Dacă rezultatele erau un pic mai bune în vară, acum vorbeam cu mai mult entuziasm.
Nu cred că sunt subiectiv când spun că am avut multă neșansă din momentul în care am venit. Erau jucători care au dispărut total și în iarnă și în vară...
Mă gândesc la Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Deian Sorescu, Iulian Cristea, Dennis Man, Valentin Mihăilă. Dacă avem cât de cât lotul complet și cu formă bună, putem să arătăm mult mai bine", a declarat Edi Iordănescu, la Antena 1.
Pentru echipa națională a României urmează luni, 26 septembrie, de la ora 21:45, duelul cu Bosnia și Herțegovina, care va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Câte puncte face România în meciurile cu Finlanda și Bosnia?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo