Echipa națională de fotbal a României a disputat în ultimele zile 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. "Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
După eșecul usturător din Giulești în fața naționalei lui Risto Radunovic, suporterii le-au cerut atât lui Edi Iordănescu, cât și jucătorilor să plece de la echipă. Selecționerul a avut ulterior o întâlnire cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, în care a discutat despre continuarea colaborării.
Potrivit informațiilor Eurosport, Edi Iordănescu a cerut să fie lăsat să refacă complet națională și să meargă pe scheletul echipei U21 a lui Mirel Rădoi. De asemenea, antrenorul a dorit să promoveze în lotul de seniori fotbaliști care evoluează în prezent în formația de tineret, iar apoi din contractul său au fost scoase clauzele privind obiectivele de clasare la final de campanie.
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
De cealaltă parte, oficialii FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, au cerut doar un plan de organizare a echipei naționale pentru următoarea campanie de calificare.
CINE AR TREBUI SĂ FIE SELECȚIONERUL ROMÂNIEI?
Citește și:

EDI IORDĂNESCU RĂMÂNE LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, joi, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că a avut o discuție cu selecționerul Edward Iordănescu în urma căreia a decis ca acesta să continue la conducerea echipei naționale a României.
"Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii echipei naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru.
Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic.
Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că echipa națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale", a spus Burleanu.
La rândul său, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a declarat: "Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune.
De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul."

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20