România a debutat cu stângul în Liga Națiunilor, ediția 2022/23, fiind învinsă de Muntenegru la Podgorica cu 2-0. Tricolorii au făcut un joc foarte slab, iar rezultatul a fost în consecință.
Gheorghe Popescu, component al Generației de Aur, a fost foarte dur după prestația tricolorilor, având o analiză la sânge:
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
03/07/2022 LA 08:48
"Încerc să îmi aduc aminte când a jucat naționala României atât de slab ca în seara aceasta. Eu care am o memorie foarte bună nu mi-am adus aminte de un joc atât de slab al echipei naționale. Singurul cuvânt care îmi vine în mine în momentul de față este RUȘINOS. Aceasta este concluzia mea", a declarat Gică Popescu la Prima TV.

Gheorghe Popescu a făcut praf naționala lui Edi Iordănescu: "Corijenți!"

"A fost un meci fără spirit, fără o idee clară, un joc fără curaj. Mi-e greu să comentez un astfel de meci uitându-mă la naționala noastră învinsă de o echipă dintr-o țară cam cât Clujul cu studenții care vin. Mi-e greu să fac un astfel de comentariu. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este acesta: Rușinos!", a mai spus fostul stâlp al naționalei României.
România a fost depășită în clar în apărare și a fost absentă din atac. "În seara asta nu cred că ne-a învins Muntenegru, ci ne-am bătut singuri. Ei nu au făcut absolut nimic, nu ne-au atacat, nu au venit să facă pressing, ne-au lăsat să construim din spate. Toate acțiunile lor au fost în urma unor greșeli individuale ale noastre, în rest a fost o echipă care a părut că se mulțumește cu 0-0. Aceasta a fost senzația mea pe toată durata meciului. Dar se pare că nu i-am lăsat să ducă la bun sfârșit acest 0-0", a mai spus Popescu.
Analizând echipa și staff-ul tehnic, conducătorul echipei Farul a declarat: "După acest meci i-aș da un 5 lui Rațiu, în rest, corijenți toți! La atitudine, la ce vrei. La echipa națională nu poți să te prezinți așa, să-ți fie indiferent rezultatul. Nu se poate, mai bine stai acasă!
Tactica îi aparține antrenorului. Eu sunt sigur că Edi le-a spus 4-1-4-1. O abordare defensivă. În acest joc, băieții aceștia au arătat ca o echipă de amatori."
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
03/07/2022 LA 05:41
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51