Echipa națională de fotbal a României a disputat în ultimele zile 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. "Tricolorii" au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
În ciuda acestor rezultate, Ianis Hagi este sigur că generația sa va reuși să îi scoată pe români în stradă, așa cum au făcut-o și echipele care au participat la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii și la Euro 2000.
Mijlocașul de 22 de ani a amintit de performanța reușită de naționala U21 a României la Campionatul European din 2019 și a spus că va reuși să se califice și cu echipa de seniori la un turneu final.
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
IERI LA 05:41
Hagi a vorbit și despre ce înseamnă pentru el faptul că îi poartă numele unuia dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, mărturisind că acest lucru l-a ajutat de-a lungul carierei să fie mai motivat să dea totul.
"Noi am demonstrat-o la tineret, am scos lumea în stradă. Nu am niciun dubiu, vom face asta și la echipa mare. Visez la aceste calificări. Nu mi-e greu să port acest nume, mi-a fost la un moment dat, dar m-am obișnuit, am acceptat numele, sunt mândru de numele acesta.
Poate fi foarte greu, dar dacă îl folosesc ca motivație sau ambiție, mă va ajuta foarte mult. E lucrul care mă trezește zi de zi dimineața și mă face să muncesc din ce în ce mai mult.
Când eram mic, îmi era greu, oamenii mă arătau cu degetul, auzeam chestii din tribună de la părinți. Cred că numele m-a ajutat foarte mult în viață, în termen de motivație. E lucrul care mă face să vreau să devin mai bun", a spus Ianis Hagi pentru AS.ro.
Citește și:

România a coborât 6 locuri în clasamentul FIFA

După cele 4 meciuri disputate în această lună, echipa lui Edi Iordănescu a coborât 6 locuri în clasamentul FIFA. Potrivit football-ranking.com, România, care ocupă acum locul 48, va ajunge pe a 54-a poziție a ierarhiei mondiale la următoarea actualizare a topului, pe 23 iunie.
La polul opus, adversarele "tricolorilor" din Liga Națiunilor vor urca câte două sau trei locuri în clasament. Astfel, Muntenegru va ajunge de pe locul 70 pe locul 67, Bosnia și Herțegovina va urca pe locul 57 de pe a 59-a poziție, iar Finlanda va ajunge pe locul 55, în prezent ocupând locul 57.
Cea mai slabă clasare a României în ierarhia mondială s-a înregistrat în perioada februarie 2011 - septembrie 2012, când "tricolorii" au ocupat locul 57.
În schimb, "Generația de Aur" a dus echipa națională până pe podiumul clasamentului FIFA, în septembrie 1997 România fiind pe locul 3.

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Fotbal
Ianis Hagi știe ce vrea să facă după ce își va încheia cariera de jucător! Ce sfaturi a primit
11/06/2022 LA 14:14
Turkish Süper Lig
"Al doilea Guardiola", printre antrenorii doriți la Galatasaray! Când vor începe negocierile
08/06/2022 LA 14:24