A fost tensiune mare pe Molineux, aseară, după ce suporterii "celor 3 lei" au ținut să îi pedepsească pe unguri pentru modul în care s-au comportat în septembrie, la disputa terminată tot 4-0, dar în favoarea Angliei, la Budapesta. Atunci, Raheem Sterling și Jude Bellingham au făcut obiectul scandărilor rasiste ale maghiarilor, atitudinea abominabilă a vecinilor noștri aducându-le o suspendare de două meciuri. Această sancțiune a venit în contextul în care terenul Ungariei fusese deja suspendat pentru 3 partide din cauza comportamentului rasist al suporterilor pe durata Euro 2020.
Fanii englezi au răspuns într-o manieră oarecum similară, aseară, în timpul intonării imnului Ungariei. Acesta nu a fost respectat niciun moment, pe doată durata difuzării lui tot stadionul cântând în cor "Nenorociți rasiști - asta sunteți voi".
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Evident, Ungaria se confruntă cu o mare problemă în privința rasismului - dovadă că cei 30.000 de copii cărora li s-a permis accesul în tribune la meciul de acum 2 săptămâni, cu Anglia, au fluierat momentul "Black Lives Matter"-, însă și acțiunea de aseară a fanilor englezi e una care nu a făcut cinste.

Anglia - Ungaria 0-4 - Lui Southgate i s-a cerut demisia

Fanii englezi au "uitat" repede de Ungaria și de problemele rasiale pe care această țară le are, în colimator intrând fundașii Angliei și în special selecționerul Gareth Soutghate.
Maghiarii le-au administrat "celor 3 lei" o adevărată umilință pe teren, 4-0, astfel că suporterii au putut să accepte cu greu un astfel de rezultat. Maguire a intrat doar pe final, pentru a limita proporțiile scorului, astfel că mult hulitul căpitan al lui United a scăpat de această dată de furia fanilor. Nu la fel s-a întâmplat în cazul celorlalți colegi din defensivă, dar cel mai șifonat a ieșit Gareth Southgate.
Tot stadionul i-a cerut demisia la final, fanii fiind extrem de nemulțumiți și de modul în care naționala lor arată din punct de vedere estetic. De când a venit la cârma Angliei, tehnicianul a propus un fotbal meschin, bazat doar pe rezultat. Chiar dacă are fotbaliști world-class, Anglia se apără și vrea să puncteze pe contra-atac, lucru de neînțeles de mulți. În contextul în care Southgate i-a dus pe englezi în semifinale la Mondialul din 2018 și în finala Euro 2020, acest lucru a fost trecut cu vederea, dar acum, în criza provocată de rezultate, maniera de joc s-a întors împotriva antrenorului.
Anglia e ultima în grupa a 3-a, cu doar două puncte și doar o minune ar face să nu retrogradeze. În ceea ce privește Ungaria, aceasta a confirmat încă o dată că a redevenit una din forțele Europei. Conduce o grupă cu 3 campioane mondiale, Germania, Italia și Anglia și evoluează fantastic.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14