Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imnul Ungariei nu a fost respectat de englezi. Ce a putut cânta tot stadionul în timpul intonării acestuia

Cristian Mihală

Actualizat 15/06/2022 la 08:18 GMT+3

Fanii Angliei au oferit un moment neplăcut în startul partidei cu Ungaria, scor 0-4. Britanicii nu au respectat imnul maghiarilor, cântând pe toată durata acestuia.

Anglia - Ungaria 0-4

Credit imagine: Eurosport

A fost tensiune mare pe Molineux, aseară, după ce suporterii "celor 3 lei" au ținut să îi pedepsească pe unguri pentru modul în care s-au comportat în septembrie, la disputa terminată tot 4-0, dar în favoarea Angliei, la Budapesta. Atunci, Raheem Sterling și Jude Bellingham au făcut obiectul scandărilor rasiste ale maghiarilor, atitudinea abominabilă a vecinilor noștri aducându-le o suspendare de două meciuri. Această sancțiune a venit în contextul în care terenul Ungariei fusese deja suspendat pentru 3 partide din cauza comportamentului rasist al suporterilor pe durata Euro 2020.
Fanii englezi au răspuns într-o manieră oarecum similară, aseară, în timpul intonării imnului Ungariei. Acesta nu a fost respectat niciun moment, pe doată durata difuzării lui tot stadionul cântând în cor "Nenorociți rasiști - asta sunteți voi".
Evident, Ungaria se confruntă cu o mare problemă în privința rasismului - dovadă că cei 30.000 de copii cărora li s-a permis accesul în tribune la meciul de acum 2 săptămâni, cu Anglia, au fluierat momentul "Black Lives Matter"-, însă și acțiunea de aseară a fanilor englezi e una care nu a făcut cinste.

Anglia - Ungaria 0-4 - Lui Southgate i s-a cerut demisia

Fanii englezi au "uitat" repede de Ungaria și de problemele rasiale pe care această țară le are, în colimator intrând fundașii Angliei și în special selecționerul Gareth Soutghate.
Maghiarii le-au administrat "celor 3 lei" o adevărată umilință pe teren, 4-0, astfel că suporterii au putut să accepte cu greu un astfel de rezultat. Maguire a intrat doar pe final, pentru a limita proporțiile scorului, astfel că mult hulitul căpitan al lui United a scăpat de această dată de furia fanilor. Nu la fel s-a întâmplat în cazul celorlalți colegi din defensivă, dar cel mai șifonat a ieșit Gareth Southgate.
Tot stadionul i-a cerut demisia la final, fanii fiind extrem de nemulțumiți și de modul în care naționala lor arată din punct de vedere estetic. De când a venit la cârma Angliei, tehnicianul a propus un fotbal meschin, bazat doar pe rezultat. Chiar dacă are fotbaliști world-class, Anglia se apără și vrea să puncteze pe contra-atac, lucru de neînțeles de mulți. În contextul în care Southgate i-a dus pe englezi în semifinale la Mondialul din 2018 și în finala Euro 2020, acest lucru a fost trecut cu vederea, dar acum, în criza provocată de rezultate, maniera de joc s-a întors împotriva antrenorului.
Anglia e ultima în grupa a 3-a, cu doar două puncte și doar o minune ar face să nu retrogradeze. În ceea ce privește Ungaria, aceasta a confirmat încă o dată că a redevenit una din forțele Europei. Conduce o grupă cu 3 campioane mondiale, Germania, Italia și Anglia și evoluează fantastic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo