Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iordănescu Jr, cel mai slab start din istoria naționalei! "Tata Puiu": "El și naționala să răspundă, nu eu"

Cristian Mihală

Actualizat 08/06/2022 la 13:38 GMT+3

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a afirmat, marţi, la stadionul Steaua, că fiul său, Edward Iordănescu, antrenorul actual al primei reprezentative ar trebui să le răspundă celor care îl contestă în urma rezultatelor obţinute în primele partide.

Bosnia - România 1-0

Credit imagine: Eurosport

Anghel Iordănescu, aflat marţi seara pe banca tehnică într-o dispută care a adus față în față o selecţionată formată din foste glorii ale echipei naţionale și foste legende ale Stelei, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea clubului militar, a spus că gândul său a fost la echipa naţională în Bosnia-Herţegovina.
"Să fiu sincer, şi acum, am stat în mijlocul băieţilor, dar gândul meu este în Bosnia, lângă echipa naţională şi lângă selecţionerul echipei naţionale. Eu am şi insistat să meargă la echipa naţională, pentru că din punctul meu de vedere este cea mai mare onoare şi cea mai mare mândrie să antrenezi echipa naţională. Eu sper ca lucrurile să se îndrepte, ca echipa naţională se obţină rezultate bune şi să ne mândrim din nou cu fotbalul nostru, cu jucătorii noştri, cu antrenorii noştri şi cu toţi cei care sunt implicaţi în fotbal. Fiecare avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, fiecare avem o opinie. În momentul de faţă suntem foarte, foarte mulţi selecţioneri. Fotbalul românesc nu a dus niciodată lipsă de selecţioneri, de antrenori valoroşi, de contestatari. Eu cred că cel care trebuie să le răspundă nu sunt eu, trebuie să răspundă Edi Iordănescu şi echipa naţională. Pentru mine a fost cu totul special să fiu în această seară lângă legendele fotbalului românesc, din păcate ne uităm şi sperăm că odată şi odată şi dintre aceşti tineri pe care îi avem astăzi să vorbim ca de nişte legende adevărate. Dar ei trebuie să dovedească şi se obţină performanţe", a spus Iordănescu.

Iordănescu Jr, cel mai slab selecționer din istorie

Sub comanda sa, prima reprezentativă a obținut doar un egal în 4 partidei, contraperformanță pe care niciun selecționer nu a bifat-o în istoria de 100 de ani a echipei naționale. De altfel, România e fără vreo victorie în acest an.
Până acum, numai Stefan Kovacs mai debutase cu 3 meciuri fără succes pe banca naționalei, dar fostul campion al Europei cu Ajax a reușit să spargă gheața în meciul 4 (4-0 cu Turcia).
De-a lungul timpului, România a avut 39 de selecționeri, 5 dintre ei având două sau mai multe mandate, dar niciunul nu a avut nevoie de mai mult de 4 meciuri pentru a obține un prim succes. Evident, vina pentru această bornă negativă atinsă de Edi Iordănescu le aparține în mare măsură jucătorilor, dar statistica rămâne în dreptul antrenorului.
Rezultatele României sub comanda lui Edi Iordănescu
  • România - Grecia 0-1
  • Israel - România 2-2
  • Muntenegru - România 2-0
  • Bosnia - România 1-0

Anghel Iordănescu, despre derbyul Steaua - Dinamo, din liga a doua

Referitor la retrogradarea echipei Dinamo, Iordănescu a spus că este greu să numească meciurile cu Steaua derby-uri în viitorul sezon al Ligii a II-a.
"Nu ştiu dacă se poate numi derby în viitorul campionat un meci între Dinamo şi Steaua. Dinamo şi Steaua au fost întotdeauna echipele cele mai reprezentative, alături de Craiova, CFR Cluj, alături de echipele de tradiţie din fotbalul nostru. De data aceasta să vorbeşti despre un derby în Divizia B mi se pare puţin exagerat, dar ca să respectăm istoria şi tradiţia mergem şi la acest derby", a mai spus Iordănescu.
CSA Steaua a sărbătorit 75 de ani de la înfiinţare pe stadionul din Bulevardul Ghencea, în cadrul unei ceremonii la care au participat foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni ai clubului bucureştean, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, foşti conducători ai grupării sportive.
Evenimentul a fost urmat de un meci de fotbal demonstrativ între o echipă a fostelor glorii ale Stelei şi o echipă naţională a României, formată tot din foste legende. Disputa s-a încheiat 2-2, foștii mari fotbaliști arătând și acum, la mulți ani de la retragere, că pot evolua la un nivel apropiat de tricolorii actuali, care fac de râs tricoul naționalei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo