Istvan Kovacs a avut un sezon fantastic, care a culminat cu arbitrarea finalei Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord (1-0). Prestațiile sale excelente i-au adus și includerea pe lista arbitrilor care vor merge la Campionatul Mondial din Qatar, dar munca sa pe plan internațional în această perioadă nu s-a terminat, deoarece peste câteva zile va avea în față o altă mare provocare.
Kovacs va arbitra meciul dintre Germania și Italia, din etapa a 4-a a Ligii Națiunilor. Duelul de pe 14 iunie va avea loc Monchengladbach și ar putea avea o importanță crucială în economia grupei 3 din Liga A. După două etape, Italia este pe prima poziție (4 puncte), urmată de Ungaria (3 puncte), Germania (două puncte) și Anglia (un punct). În această seară vor avea loc duelurile Ungaria - Germania și Anglia - Italia.
Citește și:
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16

Istavn Kovac va arbitra super duelul dintre Germania și Italia

La meciul dintre Germania și Italia de peste 3 zile, Istvan Kovacs va fi ajutat la cele două margini de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Andrei Chivulete va fi arbitru de rezervă.
Pentru Istvan Kovacs, acesta va fi primul meci interțări arbitrat în acest sezon. Românul are însă 11 partide oficiate în cupele europene, dintre care 5 în Champions League (inclusiv turul semifinalei dintre City și Real Madrid), două în Europa League și două în Conference League (inclusiv finala). Celelalte două dispute arbitrate pe plan european au venit în preliminariile Champions League și Europa League.
Istvan Kovacs și colegii săi nu vor fi singurii reprezentanți ai arbitrajului românesc în runda a 4-a din Liga Națiunilor. Brigada condusă la centru de Horațiu Feșnic, din care mai fac parte asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei, respectiv Sebastian Colțescu (al 4-lea oficial), va conduce partida dintre Olanda și Țara Galilor, care se va juca tot pe 14 iunie, la 21:45, pe stadionul De Kuip din Rotterdam.
Feșnic a mai arbitrat în acest sezon câteva partide internaționale, printre care un amical între Spania și Islanda (5-0), dar și două meciuri din Conference League.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14