Istvan Kovacs a încheiat într-o notă excelentă cel mai bun sezon al carierei, unul în care a oficiat printre altele turul semifinalei Champions League dintre City și Real Madrid (4-3), dar și finala Conference League dintre AS Roma și Feyenoord (1-0).
Ultima reprezentație a arbitrului român a fost la super duelul dintre Germania și Italia, din etapa a 4-a a Ligii Națiunilor, încheiat cu victoria categorică a formației lui Hansi Flick, scor 5-2.
Citește și:
Liga Națiunilor UEFA
Anglia, criticată pentru ultimele rezultate! Maguire: Am ajuns în semifinale la CM jucând așa
12/06/2022 LA 13:08

Istvan Kovacs, elogiat în Gazzetta dello Sport

Deși "Squadra Azzura" a înregistrat una dintre cele mai dure înfrângeri din ultimii ani, presa din "Cizmă" nu i-a găsit nicio vină lui Kovacs. Jurnaliștii celebrei publicații Gazzetta dello Sport chiar l-au lăudat pe centralul din Carei pentru modul în care a condus partida de la Monchengladbach.
"În afara unui moment neprevăzut, cu mai mulți fani pătrunși pe teren, n-a avut probleme substanțiale în a conduce meciul într-o manieră justă. Atent și sigur. Penalty bine acordat, goluri regulamentare, avertisment corect la Rudiger", au scris italienii, citați de digisport.ro.
Pentru Istvan Kovacs, Germania - Italia a fost primul meci interțări arbitrat în acest sezon. Românul a avut însă 11 partide oficiate în cupele europene, dintre care 5 în Champions League (inclusiv turul semifinalei dintre City și Real Madrid), două în Europa League și două în Conference League (inclusiv finala). Celelalte două dispute arbitrate pe plan european au venit în preliminariile Champions League și Europa League.
Parcursul său excelent pe plan european i-au adus lui Kovacs includerea pe lista arbitrilor care vor conduce partide la Campionatul Mondial din Qatar.
Liga Națiunilor UEFA
Liga Națiunilor | Anglia și Italia au remizat fără goluri! Ungaria, rezultat mare! Toate rezultatele
11/06/2022 LA 20:56
Liga Națiunilor UEFA
Germania și Anglia s-au anihilat în Liga Națiunilor, dar sunt pe ultimele două locuri în grupă
07/06/2022 LA 20:49