Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a rescris istoria fotbalului spaniol la partida din Liga Națiunilor. Recordul vechi de 51 de ani doborât de Navas

Andrei Nicolae

Publicat 15/06/2023 la 23:21 GMT+3

Jesus Navas este prezent pe teren la partida Spaniei împotriva Italiei din semifinalele Ligii Națiunilor, iar odată cu pășirea pe gazon fundașul dreapta a doborât un record vechi de mai bine de jumătate de secol.

Jesus Navas of Spain, Nicolo Barella of Italy during the UEFA Nations League semifinal match between Spain and Italy at Stadion De Grolsch Vest

Credit imagine: Getty Images

Veteranul echipei lui Luis de la Fuente a fost astăzi titularizat de selecționerul Furiei Roja în semifinala Nations League disputată împotriva Italiei. Astfel, Jesus Navas a doborât un record deținut de o legendă spaniolă, Luis Suarez, încă din 1972.
Fundașul dreapta de la Sevilla a devenit în seara partidei cu italienii cel mai în vârstă jucător care îmbracă tricoul naționalei Spaniei, la 37 de ani și 206 zile. Această realizare i-a aparținut timp de jumătate de secol lui Luis Suarez, o figură emblematică a fotbalului iberic. Jucătorul care a făcut istorie la Barcelona și Inter era deținătorul acestui record, la vârsta de 36 de ani, 11 luni și 12 zile.
Pentru Jesus Navas este primul meci din octombrie 2020 încoace, fiind la al 47-lea meci în tricoul Spaniei. Fundașul a făcut un sezon bun alături de Seviila la nivel de club, astfel că selecționerul Furiei Roja s-a decis să îl folosească în detrimentul lui Dani Carvajal.
Citește și:

Cifrele lui Navas în tricoul Spaniei

Jesus Navas a marcat de cinci ori și a oferit nouă pase decisive în tricoul Furiei Roja în cele 46 de apariții de până acum. Fundașul a fost un om important al echipei Spaniei în triumfurile naționalei din 2010, de la Cupa Mondială, dar și din 2012, de la Campionatul European.
Jucătorul în vârstă de 37 de ani a debutat în tricoul naționalei pe 14 noiembrie 2009, într-o partidă amicală împotriva Argentinei. Primul meci oficial la care Navas s-a aflat pe teren a fost chiar la Mondialul din Africa de Sud, împotriva Elveției, în faza grupelor.
Ultimul meci al lui Jesus la națională a avut loc în cadrul Nations League, la o înfrângere împotriva Ucrainei, pe 13 octombrie 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo