Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liga Națiunilor | Haaland a dat dublă cu Suedia! Portugalia a pierdut în Elveția! Toate rezultatele

Nicu Savin

Publicat 12/06/2022 la 23:45 GMT+3

Astăzi au avut loc primele partide din etapa a 4-a a Ligii Națiunilor. În grupa 2 din Liga A, Spania a câștigat cu Cehia și a urcat pe primul loc, după ce Portugalia a pierdut în Elveția. În grupa 4 din Liga B, Erling Haaland a făcut show, reușind o dublă în victoria Norvegiei contra Suediei. În celălalt meci al grupei, Serbia a remizat în deplasare cu Slovenia, după ce a condus cu 2-0 la pauză.

Haaland und Norwegen gewinnen gegen Schweden

Credit imagine: SID

Faza grupelor din Liga Națiunilor a intrat în a doua jumătate. Astăzi au avut loc mai multe meciuri foarte tari, iar surprizele nu au lipsit.
În Liga A s-au disputat partidele etapei a 4-a din grupa a 2-a. Spania a învins Cehia cu 2-0, golurile bericilor fiind marcate de Carlos Soler, în minutul 24, respectiv Pablo Sarabia, în minutul 75. În urma acestei victorii, "Furia Roja" a urcat pe prima poziție în grupă, asta după ce Portugalia a suferit prima înfrângere din această ediție.
Fără Ronaldo, care a primit deja vacanță, lusitanii nu au repetat meciul perfect din turul cu Elveția (4-0) și au pierdut la Geneva cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Seferovic, în minutul 1 al partidei. Portugalia a dominat copios restul partidei, dar nu a găsit drumul spre gol până la final și elvețienii au obținut primele lor puncte în această grupă.
Clasamentul grupei
  • 1.Spania - 8 puncte (6-3)
  • 2.Portugalia - 7 puncte (7-2)
  • 3.Cehia - 4 puncte (4-7)
  • 4.Elveția - 3 puncte (2-7)

Erling Haaland, omul zilei în Liga Națiunilor

În Liga B, Erling Haaland a fost din nou la înălțime, contribuind esențial la victoria Norvegiei din derby-ul scandinav contra Suediei. Atacantul lui City a deschis scorul cu o lovitură de cap în minutul 10 și a făcut 2-0 în minutul 54, când a transformat cu siguranță un penalty. Astfel, Haaland a ajuns la 20 de goluri marcate pentru națională în numai 21 de meciuri jucate, media fiind una incredibilă, de aproape un gol pe meci.
Forsberg a redus din diferență în minutul 62, dar Sorloth a refăcut avantajul de două goluri al Norvegiei în minutul 77. Golul lui Gyokeres din prelungiri nu a mai contat, iar Norvegia a obținut 3 puncte mari, fiind aproape câștigătoare a grupei.
Asta și pentru că Serbia a pierdut două puncte în Slovenia, deși a condus cu 2-0 la pauză. Zivkovic (min.8) și Mitrovic (min.35) au marcat pentru sârbi în prima repriză, dar slovenii au egalat în startul reprizei secunde prin reușitele lui Gnezda Cerin (min.48) și Sesko (min.53).
Clasamentul grupei
  • 1.Norvegia - 10 puncte (6-3)
  • 2.Serbia - 7 puncte (7-4)
  • 3.Suedia - 3 puncte (5-6)
  • 4.Slovenia - 2 puncte (3-8)
Rezultate Liga C
Grupa 2
  • Irlanda de Nord - Cipru 2-2
  • Grecia - Kosovo 1-0
Grupa 4
  • Georgia - Bulgaria 0-0
  • Macedonia de Nord - Gibraltar 4-0
În Liga D s-a jucat un singur meci, Malta -San Marino, scor 1-0. Luni sunt programate 5 partide, cele mai așteptat fiind cele din Liga A, unde Danemarca va juca acasă cu Austraia, iar Franța va primi vizita Croației.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo