Naționala masculină de fotbal a avut un an 2021 complet ratat din moment ce nu a fost prezentă la Euro 2020 (reprogramat în acest an) și a ratat și prezența la Cupa Mondială din 2022, dintr-o grupă mai mult decât accesibilă. Mai mult, finalul de an o prinde fără selecționer, deși Mirel Rădoi a plecat de la prima reprezentativă încă din luna noiembrie.
Federația Română de Fotbal a transmis că numele noului selecționer va fi anunțat în ianuarie 2022.Mihai Stoichiță, director tehnic în cadrul forului, a confirmat că în cursăau rămas patru antrenori pe listă: Adrian Mutu (42 de ani), Edi Iordănescu (43 de ani), Ladislau Boloni (68 de ani) și Victor Pițurcă (65 de ani).
Liga Națiunilor UEFA
Cel mai bun 11 format din jucători care nu fac parte din lotul lui Iordănescu! Nume grele pe listă
27/05/2022 LA 09:21

Lista finală din care se alege viitorul selecționer al României

"Dupa Comisia Tehnică, toți membrii și-au exprimat preferințele pentru antrenor. Da, rămân patru nume. Decizia se va lua după 1 ianuarie. Nu vrem să facem un spectacol din acest moment, vrem să fie totul civilizat.
N-au fost prioritare discuțiile despre situația financiară, ci o analiză despre momentul în care suntem și ce se poate face pentru viitor. Meciul următor e cel mai important la echipa națională, pentru că nimeni n-are răbdare. Ce m-a bucurat în toate întâlnirile e că fiecare dintre ei își dorește să fie selecționerul echipei naționale. Sunt dornici să preia această funcție, cu riscurile de rigoare, pentru că nu trecem prin cel mai bun moment.
Nu am discutat încă cu Pițurcă... când să vorbim cu el, de Revelion? Am vorbit cu ceilalți trei (n.r. - Mutu, Iordănescu și Boloni). Pe Boloni l-am simțit un om echilibrat, cu un CV impresionant, cu multă experiență în fotbalul european, care trebuie să redescopere fotbalul românesc. Toți trei, Adi, Edi, Loți, au chef de muncă, au optimism și realism în ceea ce privește situația echipei naționale.
Nu e unul mai favorit decât altul. Cred că până de Sfântul Ion (n.r. - 7 ianuarie 2022) vom avea un selecționer. Staff-ul selecționerului nu reprezintă o problemă. Nu cred că este o loterie alegerea selecționerului. Toți cu care am vorbit prezintă garanții pentru viitor, fiecare cu argumentele lui", a spus Mihai Stoichiță, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.
Până acum, conducerea FRF a fost refuzată de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.
Naționala României debutează în 2022 cu două meciuri amicaleîn luna martie, înaintea debutului în noua ediție a Ligii Națiunilor. Un prim adversar este cunoscut, Israel. Întâlnirea va avea loc pe 29 martie, în deplasare.
Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Națiunilor, se vor disputa în lunile iunie și septembrie:
  • 4 iunie 2022: Muntenegru –România
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina –România
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
24/05/2022 LA 10:04
Liga Națiunilor UEFA
Marea surpriză a lui Iordănescu pentru Liga Națiunilor! Hagi l-a ratat și acum e aproape de Serie A
13/05/2022 LA 17:56