Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, impresionat de un puști de la Barcelona! "Nu se compară cu niciun jucător din trecut"

Bianca Dumitru

Publicat 08/06/2022 la 23:17 GMT+3

Luis Enrique a prefațat duelul dintre Spania și Elveția, din a treia etapă a Ligii Națiunilor. Selecționerul s-a arătat încântat de prestațiile lui Gavi, puștiul Barcelonei, pe care a spus că nu îl poate compara cu niciun fotbalist din trecut.

Luis Enrique

Credit imagine: Getty Images

După remizele cu Portugalia (1-1) și Cehia (2-2), Spania o va înfrunta joi, de la ora 21:45, pe Elveția, într-un meci contând pentru a treia etapă din noul sezon al Ligii Națiunilor.
Înaintea partidei, Luis Enrique a prefațat duelul în cadrul unei conferințe de presă, în care a vorbit și despre jucătorii pe care îi are la dispoziție. Selecționerul Spaniei a recunoscut că o victorie este obligatorie pentru că rezultatele de până acum nu au fost cele la care se aștepta.
Deși nu a vrut să vorbească despre schimbările pe care le face în echipa de start, Enrique a dat de înțeles că unul dintre titulari este Gavi. Jucătorul de doar 17 ani al Barcelonei l-a impresionat pe antrenor, care a spus că puștiul nu poate fi comparat cu niciun fotbalist din trecut.
"Așa cum Pedri are un stil ca al lui Iniesta, care pare că dansează, Gavi este diferit. Insist că încă nu îl cunoașteți. Când va mai crește, va avea mai multă prezență pe teren, își va demonstra stabilitatea psihică. Chiar dacă e încă tânăr, îți poți da seama ce urmează.
E un proiect, trebuie să o ia puțin câte puțin, dar nu văd un jucător din trecut cu care să poată fi asemănat. Sunt unii mai buni și alții mai slabi", a declarat Luis Enrique, citat de publicația catalană Sport.
Citește și:

Luis Enrique i-a luat apărarea lui Eric Garcia

Selecționerul Spaniei a vorbit și despre situația lui Ansu Fati, arătându-se încântat de faptul că echipa națională are un viitor promițător datorită tinerilor fotbaliști pe care îi va avea la dispoziție.
"Mențin ceea ce am spus. Trebuie acționat cu mult tact și mult calm. Este un câștig că putem vedea din nou că echipa are premise atât de bune. Ansu Fati se îmbunătățește în dinamica antrenamentelor și ritmul competiției. Vom lua totul pas cu pas, nu e nicio grabă în cazul lui. Nivelul și calitatea lui există fără îndoială, este interesant să-l descoperim puțin câte puțin", a adăugat Luis Enrique, care a vorbit și despre Eric Garcia.
"Ce pot spune pozitiv și să nu generez polemici? Dacă ești un fotbalist profesionist, trebuie să fii pregătit pentru orice. Eric este un jucător minunat. A greșit, la fel ca alți jucători sau ca antrenorul. Unele erori îl vor face mai puternic.
Eric este un jucător spectaculos și sper să continue la acest nivel și să vină în continuare la națională. Eu voi rezista presiunii și el este mai mult decât experimentat. Îl iubesc pe Eric și nu văd doi sau trei alți fotbaliști mai buni. Eu merg înainte cu părerea mea", a conchis selecționerul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo