Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mancini, uluit de ce au făcut fanii maghiari la începutul partidei Ungaria - Italia! "Vă mulțumim"

Cristian Mihală

Actualizat 27/09/2022 la 09:46 GMT+3

Roberto Mancini le-a mulțumit fanilor maghiari, care au aplaudat la scenă deschisă imnul Italiei, în partida de aseară, din Liga Națiunilor.

Roberto Mancini dà indicazioni alla squadra durante la partita di Nations League 2022 tra Italia e Ungheria

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Italiei, campioana europeană en titre, s-a calificat la turneul final al Ligii Naţiunilor la fotbal, după ce a învins echipa Ungariei cu scorul de 2-0, luni seara, la Budapesta, în ultima etapă din eşalonul de elită (Liga A).
Partida a început cu un moment impresionant, toți fanii prezenți pe stadionul din capitala Ungariei aplaudând imnul "squadrei azzurra". Momentul a fost special și a venit în contextul în care selecționerul maghiarilor, Marco Rossi, e italian. Acesta a schimbat total fața naționalei, transformând-o într-o echipă de prim plan în Europa, astfel că suporterii au ținut să își arate astfel respectul purtat. Roberto Mancini, selecționerul Italiei, a fost surprins de moment și a ținut să le mulțumească susținătorilor maghiari pentru primire.
"Publicul a fost extraordinar. Vă mulțumim, maghirilor, că ați aplaudat imnul nostru național. Naționala Ungariei a jucat foarte bine, Marco Rossi face o treabă grozavă, nu întâmplător a reușit să pună într-o situație dificilă atât naționala Angliei, cât și cea a Germaniei", a spus Mancini citat de NemzetiSport.

Mancini, după victoria cu Ungaria: "Sunt mulțumit"

Squadra Azzurra s-a impus prin golurile marcate de Raspadori şi Dimarco, dar portarul Donnarumma a avut o serie de intervenţii remarcabile. Mancini a fost extrem de mulțumit de cum a arătat echipa sa preț de două treimi din joc, dar a recunoscut că această serie bună din Liga Națiunilor șterge doar în mică măsură dezamăgirea produsă de ratarea calificării la Mondial.
"Sunt mulțumit, pentru că am reușit să câștigăm în jocuri foarte dificile. Băieții au fost buni timp de 70 de minute, sunt mulțumit. Totuși, în ultimele 20 de minute am suferit. Vreau să remarc prestația lui Donnarumma și vreau să îi felicit pe băieți că am reușit să ne calificăm la turneul final al Ligii Națiunilor", a mai spus selecționerul Italiei.
Am ajuns în final four-ul Ligii Națiunilor, dar dezamăgirea necalificării la Campionatul Mondial rămâne. Lunile noiembrie și decembrie (n.r.când se ține turneul final din Qatar) vor fi foarte grele pentru noi | Roberto Mancini
Ungaria, revelaţia competiţiei, după victorii cu Anglia (1-0 acasă şi 4-0 în deplasare) şi Germania (1-0 în deplasare), avea nevoie de un egal pentru a participa în premieră la la turneul final.
Pe Wembley, Anglia şi Germania au terminat la egalitate, 3-3, după ce ambele echipe au fost aproape de victorie. Echipa pregătită de Hansi Flick a condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Ilkay Gundogan (52 - penalty) şi Kai Havertz (67). Într-un interval de 14 minute, englezii au întors rezultatul, prin golurile înscrise de Luke Shaw (72), Mason Mount (75) şi Harry Kane (83 - penalty). Kai Havertz a închis tabela (87).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo