Mircea Rednic a stat mai mult în umbră în ultimele luni, dar aseară a revenit în spațiul public cu mai multe declarații răsunătoare. În primul rând, "Puriul" a dezvăluit că i s-a propus să revină la Dinamo, lucru pe care l-ar accepta în anumite condiții.
Evident, antrenorul de 60 de ani a vorbit și despre echipa națională, care a avut un parcurs deplorabil în primele 4 etape din Liga Națiunilor, obținând doar 3 puncte în 4 meciuri și fiind pe ultimul loc în grupă.
Deși FRF l-a confirmat în funcție pe Edi Iorănescu, Rednic s-a întrebat retoric de ce se merge în continuare pe mâna actualului selecționer. Rednic e de părere că s-a comis o mare eroare prin ratarea șansei de a-l avea le Ladislau Boloni la cârma primei reprezentative, antrenor care ar fi putut oferi mult mai mult.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Citește și:

Mircea Rednic nu-i mai vrea pe Chiricheș, Maxim și Camora la națională

Nici jucătorii naționalei nu au scăpat de discursul dur al lui Rednic. Dacă alți oameni de fotbal se feresc să dea nume atunci când spun că unii fotbaliști nu ar trebui să fie convocați, "Puriul" a dat cărțile pe față și a indicat cel puțin 3 jucători care nu mai au ce căuta la lot.
"Unii jucători ar trebui să își vadă de cluburile lor și să nu mai vină la națională pentru că nu aduc niciun plus. Dacă schimbăm antrenorul, cel care vine poate să aibă o altă strategie, altă filosofie. Dacă joci cu aceiași jucători nu mai faci nimic.
Nimeni nu l-ar critica pe Edi dacă ar lua jucători tineri, cu personalitate. Nu l-aș lua pe Chiriches, nici pe Camora, nici pe Maxim. E de atât timp, nu a confirmat. Are calități, dar avem alte soluții. Asta e părerea mea.
Boloni are strategia lui, el decide. Nu prea poți să mergi la el să îți dai cu părerea. E Boloni, a câștigat campionate. Am avut șansa să îl luăm și nu l-am luat", a spus Rednic la Digi Sport.
Echipa națională va reveni în acțiune în septembrie, când va juca ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, în deplasare cu Finlanda și acasă cu Bosnia. Cum tricolorii sunt pe ultimul loc în grupă, singurul obiectiv realizabil este evitarea acestei poziții, care ar duce la retrogradarea în Liga C.
Clasamentul grupei
  • 1.Bosnia - 8 puncte (6-4)
  • 2.Muntenegru - 7 puncte (6-3)
  • 3.Finlanda - 4 puncte (5-5)
  • 4.România - 3 puncte (1-6)
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14