Naționala de fotbal a României a intrat în noul an fără un selecțuoner, după ce Mirel Rădoi a plecat în luna noiembrie.
Ladislau Boloni (68 ani) este unul dintre antrenorii cu care FRF a discutat în ultimele zile din 2021, dar acesta nu a oferit încă un răspuns și ar aștepta un semn și din partea celor de la AS Monaco, echipă care tocmai l-a demis pe Niko Kovac, după cum susține gsp.ro.
Boloni a antrenat-o pe Monaco în urmă cu 15 ani, pentru o scurtă perioadă însă. 11 meciuri în intervalul iulie - octombrie 2006: 3 victorii, 1 egal, 7 eșecuri. În Franța le-a mai pregătit pe Nancy, Rennes și Lens.
Liga Națiunilor UEFA
Ladislau Boloni, favorit să preia naționala României! "Loți are cereri financiare rezonabile"
05/01/2022 LA 19:00
"Cea mai mare dezamăgire din cariera mea este Monaco. Am venit aici într-un moment în care clubul era cu adevărat o ruină. Înaintea mea, a fost creat deja un dezastru. A fost și după mine. M-am simțit foarte vinovat că nu am reușit la Monaco.
Când am văzut că italianul dinaintea mea (Francesco Guidolin) și că toți ceilalți care au venit după Guy Lacombe nu au reușit, mi-a confirmat ideea că dacă într-un club nu funcționează triunghiul președinte-director tehnic-antrenor, clubul este condamnat. Acesta a fost cazul Monaco", spunea Boloni în urmă cu 6 ani.

FRF vrea să anunțe selecționerul până în 7 ianuarie

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a lăsat să se înțeleagă că viitorul selecționer al României ar urma să fie ales până pe 7 ianuarie 2022, dintre Ladislau Boloni, Victor Pițurcă, Edi Iordănescu și Adrian Mutu.
"Dupa Comisia Tehnică, toți membrii și-au exprimat preferințele pentru antrenor. Da, rămân patru nume. Decizia se va lua după 1 ianuarie. Nu vrem să facem un spectacol din acest moment, vrem să fie totul civilizat.
N-au fost prioritare discuțiile despre situația financiară, ci o analiză despre momentul în care suntem și ce se poate face pentru viitor. Meciul următor e cel mai important la echipa națională, pentru că nimeni n-are răbdare. Ce m-a bucurat în toate întâlnirile e că fiecare dintre ei își dorește să fie selecționerul echipei naționale. Sunt dornici să preia această funcție, cu riscurile de rigoare, pentru că nu trecem prin cel mai bun moment.
Nu am discutat încă cu Pițurcă... când să vorbim cu el, de Revelion? Am vorbit cu ceilalți trei (n.r. - Mutu, Iordănescu și Boloni). Pe Boloni l-am simțit un om echilibrat, cu un CV impresionant, cu multă experiență în fotbalul european, care trebuie să redescopere fotbalul românesc. Toți trei, Adi, Edi, Loți, au chef de muncă, au optimism și realism în ceea ce privește situația echipei naționale.
Nu e unul mai favorit decât altul. Cred că până de Sfântul Ion (n.r. - 7 ianuarie 2022) vom avea un selecționer. Staff-ul selecționerului nu reprezintă o problemă. Nu cred că este o loterie alegerea selecționerului. Toți cu care am vorbit prezintă garanții pentru viitor, fiecare cu argumentele lui", a spus Mihai Stoichiță, la sfârșitul anului trecut.
https://i.eurosport.com/2021/12/31/3278755.jpg
Până acum, conducerea FRF a fost refuzată de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.
Naționala României debutează în 2022 cu două meciuri amicaleîn luna martie, înaintea debutului în noua ediție a Ligii Națiunilor. Un prim adversar este cunoscut, Israel. Întâlnirea va avea loc pe 29 martie, în deplasare.
Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Națiunilor, se vor disputa în lunile iunie și septembrie:
  • 4 iunie 2022: Muntenegru –România
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina –România
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina
Liga Națiunilor UEFA
Lista finală din care se alege viitorul selecționer al României. FRF mai are un antrenor de abordat
30/12/2021 LA 15:57
Liga Națiunilor UEFA
Liga Naţiunilor, schimbare majoră începând din 2024. Se transformă într-un mini-campionat Mondial
17/12/2021 LA 18:57