Edi Iordănescu a dus naționala României în cel mai negru moment al existenței sale. În cele 6 meciuri cu noul selecționer pe bancă, tricolorii au înregistrat 4 eșecuri. Mai mult, într-o grupă de Europa League abordabilă, prima reprezentativă s-a făcut de râs, retrogradarea părând în acest moment doar o chestiune de timp. Cu un singur gol în 4 partide în UEFA Nations League, băieții lui Edi Iordănescu sunt ultimii în grupă, iar modul în care au arătat aseară, cu Muntenegru, ilustrează neputința și habarnismul tuturor celor implicați la echipa națională.
Dacă jurnaliștii de la pobjeda.me ne-au compătimit pentru rezultat, în contextul în care Muntenegru a venit în Giulești fără mai bine de jumătate dintre titulari, ziariștii de la vijesti.me sunt surprinși că Edi Iordănescu se încăpățânează să rămână. Vorbim despre cel mai slab selecționer din istoria naționalei, niciun alt antrenor neavând un debut de mandat atât de înfiorător.
"Antrenorul României nu și-a dat demisia", e titlul unui material apărut pe vijesti.me, jurnaliștii din Muntenegru așteptându-se la acest gest de onoare din partea unui antrenor neputincios, care a dus România în lumea a treia a fotbalului. "Cu toate că presa și întregul stadion i-au cerut plecarea, Edi Iordănescu, fiul legendarului antrenor român Anghel Iordănescu a spus "că va analiza zilele viitoare". Tricolorii din Carpați sunt ultimii în grupă, cu o singură victorie: Muntenegru le-a dat 5 goluri în dublă manșă", mai notează sursa citată.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16

Ce a spus Edi Iordănescu, după dezastrul cu Muntenegru

Viitorul echipei naţionale de fotbal a României nu se vede bine, de vreme ce concluziile sunt triste după înfrângerea de pe teren propriu în faţa selecţionatei Muntenegrului, cu 0-3, a afirmat la finalul partidei selecţionerul Edward Iordănescu.
"În momentul de faţă cu siguranţă că nu văd bine viitorul echipei naţionale, deoarece concluziile sunt triste. Din păcate a fost şi neşansă pentru că am avut momentele noastre. Şi neşansă a fost şi în seara asta, dar asta nu ne scuză cu nimic. Cred că ar trebui să fim obiectiv şi să tragem nişte concluzii despre joc. Am pierdut toate duelurile, nu a mai putut fi la fel cum am fost cu Finlanda, nu au mai avut intensitate, adversitate, nu am mai câştigat duelurile, nu au mai fost primii la minge, din primele momente am pierdut lupta fizică şi asta a făcut diferenţa", a spus Iordănescu în conferinţa de presă de după meci.
El a precizat însă că are încredere în continuare în "marja de progres" a primei reprezentative.
"Eu cred în continuare în această echipă, cred că echipa naţională are marjă de progres, sunt foarte mulţi jucători tineri care vin din spate. Am apelat la o parte dintre ei, mai sunt şi alţii importanţi. Nu va fi uşor indiferent cine va conduce echipa naţională, nu va fi uşor pentru că factorii externi afectează şi până la urmă eu înţeleg şi asta", a completat Iordănescu.
Tehnicianul nu a dorit să facă o paralelă între selecţionata României, care a pierdut acasă cu 0-3 în faţa Muntenegrului şi cea a Ungariei, care a câştigat cu Anglia, în deplasare, cu 4-0.
"Nu aş face o paralelă cu Ungaria, trebuie să ne acceptăm situaţia şi statutul, să tragem concluziile care sunt greu de digerat, sunt triste. Suntem aici, trebuie să vedem ce e de făcut şi să luăm deciziile corecte. Pentru că eu refuz să cred că fotbalul românesc nu are perspective, că nu are potenţial. Dar s-au făcut lucruri pe care trebuia să le facem diferit", a mai spus Iordănescu.
România, care ocupă utimul loc în grupă, are în mandatul lui Edward Iordănescu o victorie (1-0 cu Finlanda), un egal (2-2 cu Israelul, amical) şi patru înfrângeri (0-1 cu Grecia, în meci amical; 0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia, 0-3 cu Muntenegru).
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14