Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda-Croația 2-4 | Balcanicii s-au impus după prelungiri și vor juca finala în Liga Națiunilor

Nicu Savin

Publicat 15/06/2023 la 00:23 GMT+3

Prima semifinală a celei de-a 3-a ediții din Liga Națiunilor a fost una dramatică. Croația a condus cu 2-1 în fața Olandei până la ultima fază, dar batavii au egalat și meciul a intrat în prelungiri. Croația a reușit totuși să câștige, scor 4-2, și va juca pentru prima dată înistorie în ultimul act al celei mai noi competiții europene interțări.

Luka Modric (l.) von Kroatien

Credit imagine: Getty Images

Naționala Olandei nu a mai câștigat un trofeu din 1988 (Campionatul European), iar actuala ediție din Liga Națiunilor părea momentul ideal pentu oprirea acestei perioade de secetă. UEFA a decis ca Final 4-ul să aibă loc chiar în Țările de Jos, ceea ce trebuia să fie un avantaj major pentru reprezentativa lui Koeman.
Fanii "Portocalei Mecanice" au umplut până la refuz arena de Kuip din Rotterdam la semifinala cu Croația, dar petrecerea le-a fost stricată de senzaționala națională balcanică. Batavii au fost mai eficienți în prima repriză au intrat la vestiare cu avantaj de un gol, după ce Donyell Malen a deschis scorul în minutul 36.

Olanda - Croația 2-4, după prelungiri | Modric & Co vor juca în finala Ligii Națiunilor

Gazdele au reușit să țină de scor doar până în minutul 55, când a ieșit la rampă experiența lui Modric. Acesta a gestionat excelent o fază în careul advers și a căzut instantaneu când Gakpo l-a tras puțin din spate, iar Istvan Kovacs a dat penalty. Kramaric a transformat cu siguranță și s-a făcut 1-1.
Cele două echipe au riscat tot mai puțin, dar croații au dat lovitura în minutul 73. Ivanusec a primit prea mult timp la dispoziție la o fază statică în careul Olandei și a centrat perfect pentru Pasalic, care a marcat cu un voleu excelent plasat.
Golul doi al Croației parcă le-a turnat plumb în ghete olandezilor, care și-au revenit, însă, pe final și au reușit să declanșeze un adevărat iureș la poarta adversă în ultimele minute. În minutul 90+1, Gakpo a avut o mare șansă de a egala, dar a șutat alături dintr-o poziție ideală, după o bâlbâială din defensiva oaspeților. La ultima fază, Noa Lang a profitat de o nouă exactitate a apărătorilor croați și l-a învins pe Livakovic cu un șut sec din interiorul careului, trimițând meciul în prelungiri.
Olanda trebuia să fie echipa pe val în reprizele suplimentare, dar a început prudent și a fost taxată. În minutul 98, Bruno Petkovic a prins un șut superb de la aproximativ 25 de metri și a readus Croația în avantaj.
De această dată, echipa lui Zlatko Dalic nu a mai repetat greșeala de a se retrage complet în propriul careu și ultimele 20 de minute au fost fascinante. Olanda s-a aruncat cu toate liniile în atac, iar Lang a ratat o ocazie rarisimă de a egala din nou. Croații s-au jucat și ei cu ocaziile, dar în cele din urmă au reușit să închidă meciul în minutul 116, când Modric a transformat impecabil un al doilea penalty dictat de Istvan Kovacs. S-a terminat 2-4 și Croația va juca în marea finală de duminică împotriva Italiei sau Spaniei, care se vor mâine seară în a doua semifinală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo