Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda – Italia 2-3 | Squadra Azzurra câștigă finala mică din UEFA Nations League, după o partidă spectaculoasă

Dani Morar

Actualizat 18/06/2023 la 18:05 GMT+3

Italia a câștigat finala mică din UEFA Nations League, după ce a învins Olanda, scor 3-2. Dimarco și Frattesi au dus scorul la 2-0 în primele 20 de minute, iar Bergwijn, Chiesa și Wijnadum au marcat în repriza a doua.

ENSCHEDE, NETHERLANDS - JUNE 18: Federico Dimarco of Italy celebrates 0-1 during the UEFA Nations league match between Holland v Italy at the De Grolsch Veste on June 18, 2023 in Enschede Netherlands (Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Italia a câștigat finala mică din UEFA Nations League, în fața Olandei, scor 3-2. Squadra Azzurra părea că nu va avea mari probleme cu "portocala mecanică" și avea un avantaj de două goluri la mijlocul primei reprize.
Federico Dimarco a deschis scorul după numai 6 minute de joc. Jucătorul lui Inter a centrat de pe partea stângă și a urcat în careu după ce fundașii olandezi nu au reușit să respingă. Raspadori i-a pasat lui Dimarco, cel care a finalizat cu un șut cu exteriorul la colțul lung.
Este pentru prima dată când Italia dă gol în primele 6 minute ale unui meci din 2019 încoace. Bernardeschi înscria în minutul 2 într-o partidă cu Liechtenstein, în preliminariile pentru EURO 2020.
După 20 de minute, Italia și-a dublat avantajul, după o acțiune prelungită. Davide Frattesi a profitat de neglijența fundașilor adverși, care nu au reușit să respingă o minge și a înscris din centrul careului.
Golul de 2-0 a fost validat abia după consultarea VAR-ului, arbitrul verificând un eventual henț. După alte câteva minute, Dimarco a ratat o ocazie bună de a marca, după ce a trimis un șut puternic, care a trecut peste poartă.
Cody Gakpo a ratat chiar înainte de pauză. Atacantul lui Liverpool a șutat din zona punctului de la 11 metri, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Olanda a cerut și un penalty în prelungirile primei reprize, dar arbitrul a decis că jocul poate continua.
Citește și:

Italia a terminat pe locul 3 în UEFA Nations League

Olanda a revenit în joc în minutul 68. Wijnaldum a centrat din flancul stâng, iar mingea a ajuns la Bergwijn. Jucătorul lui Ajax a preluat cu dreptul și apoi a finalizat puternic cu celălalt picior.
Italia a apăsat pe accelerație și a refăcut avantajul de două goluri prin Federico Chiesa. Jucătorul lui Juventus a fost servit de Frattesi și a trimis mingea în plasă după un dribling frumos în careu.
Cu 8 minute înainte de final, Wout Weghorst a marcat după o lovitură liberă a echipei sale. Mingea deviată a ajuns la vârful lui Manchester United, care a finalizat cu finețe. După analiza din camera VAR, golul a fost anulat pe motiv de offside.
Olanda a revenit până la urmă în joc, în minutul 90. Wijnaldum a primit o pasă de la Veerman și a preluat perfect în careu, reușind să finalizeze ca un jucător de clasă.
Olanda – Italia s-a încheiat 2-3, chiar dacă de la margine s-au arătat 9 minute de prelungire. În această seară va avea loc și finala mare, dintre Croația și Spania, de la ora 21:45.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo