Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ovidiu Hațegan, delegare de lux! La ce meci din Champions League va fi în camera VAR, la 6 luni de la infarct

Bianca Dumitru

Publicat 03/10/2022 la 20:18 GMT+3

Ovidiu Hațegan nu a mai arbitrat niciun meci de la finalul lunii martie, când a suferit un infarct. În schimb, românul a fost delegat în ultimele săptămâni în camera VAR la mai multe meciuri din SuperLigă, iar acum va reveni și în Champions League.

Ovidiu Hațegan, arbitraj video

Credit imagine: Getty Images

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai buni arbitri români, a trecut prin momente foarte grele la finalul lunii martie. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost operat de urgență, la Timișoara, după ce a suferit un infarct.
În urma acelei probleme de sănătate, Hațegan nu a mai stat la centru în nicio partidă. În schimb, în ultimele săptămâni, arbitrul a fost delegat în camera VAR la mai multe meciuri din SuperLigă.
Românul va reveni în aceste zile și în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Ovidiu Hațegan se va afla în camera VAR la meciul dintre Real Madrid și Șahtior Donețk, din a treia etapă a grupelor Champions League.
Partida, programată miercuri, de la ora 22:00, va fi condusă de la centru de slovenul Ivan Kruzliak, ajutat de tușierii Branislav Hancko și Jan Pozor, în timp ce în camera VAR, alături de Hațegan, se va afla italianul Massimilliano Irrati.
Citește și:

Ovidiu Hațegan ar putea reveni și pe teren în 2023

În urma infarctului, Ovidiu Hațegan a ratat șansa de a merge să arbitreze la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Inițial, arbitrul s-a gândit chiar să renunțe la cariera sa, însă lucrurile s-au schimbat.
Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a anunțat recent că Hațegan se pregătește pentru revenirea pe teren, care ar putea fi posibilă în 2023.
"Ovidiu Hațegan se pregătește în mod constant. Este în legătură cu specialiști. Planul este să revină. În 2023, cred că o să-l avem la centru în meciuri atât intern, cât și la nivel internațional", a spus Kyros Vassaras pentru PRO TV.
Ovidiu Hațegan a arbitrat în sezonul 2021/22 28 de partide, dintre care 13 în Liga 1 și 6 în Champions League. Ultimul meci din campionatul României condus de arbitrul de 41 de ani s-a jucat pe 3 martie, fiind vorba despre FC Argeș - FCSB, în timp ce la nivel internațional a arbitrat ultima dată pe 17 martie, în Europa League, în duelul Olympique Lyon - FC Porto.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo