Marți seară, România a fost învinsă fără drept de apel în a patra etapă a Ligii Națiunilor, cu scorul de 0-3, de naționala Muntenegrului, care nu a impresionat, dar care și-a fructificat toate șansele. Mugosa a realizat un hattrick și a trimis naționala lui Edi Iordănescu în beznă.
În această dimineață, Victor Pițurcă a comentat prestația "tricolorilor", arătându-se foarte dezamăgit de modul în care aceștia s-au prezentat în meciul cu Muntenegru. Fostul selecționer a vorbit și despre Edi Iordănescu, despre care a spus că o să-și dea seama mai târziu că nu este pregătit să stea pe banca echipei naționale.
"Nu poți să joci în această manieră cu Muntenegru. Eu nu pot să cred că românii au putut juca în acest mod! Obținusem o victorie excelentă cu Finlanda, care mie mi se pare că e cea mai valoroasă. Și veneam după această victorie și nu pot să cred că am jucat atât de slab cu Muntenegru. Nu pot să cred!
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
Poate au fost prea relaxați. La echipa națională trebuie să dai totul, trebuie să-ți fie un pic frică pentru că împotriva echipelor mici nu ai decât de pierdut. Contează să fii extrem de concentrat la fiecare joc, iar tu ca antrenor să simți jucătorii, să alegi cei mai în formă jucători pentru că orice mic minus contează la acest nivel.
Antrenorii noștri tineri nu au experiență. Și Contra, și Rădoi au simțit acest lucru, probabil că și Edi Iordănescu o să vadă chestia asta, dar o să fie prea târziu", a declarat Victor Pițurcă la Pro Arena.
Citește și:

"Chiricheș e cel mai valoros jucător al nostru"

Victor Pițurcă a adăugat și câteva cuvinte despre Vlad Chiricheș, unul dintre cei mai criticați jucători din naționala lui Edi Iordănescu. Fostul selecționer a spus că fundașul lui Sassuolo este un fotbalist valoros, dar că trebuie ca staff-ul tehnic să îi spună exact ce vrea de la el.
"Chiricheș este cel mai valoros jucător al nostru. Chiricheș nu joacă singur, la el se vede imediat greșeala, el fiind și căpitan de echipă. Dar așa e în România când există atâția care critică. Toți critică pe cineva care face ceva.
Este un jucător modest, dar valoros, care joacă în Italia meci de meci, care intră și vrea să-și facă datoria. Mai greșește, asta e. Am văzut toate meciurile la Sassuolo, a jucat foarte bine, nu e adevărat ce s-a mai scris prin presa din Italia.
Chiar dacă mai și greșea pentru că îi place mingea, îi place să iasă cu ea la picior. La mine de ce nu făcea greșelile astea? Cere-le să joace repede, direct, învață-i să facă marcaj. Mingea nu intră singură în poartă, așa le ziceam jucătorilor. Vorbește cu ei de o sută de ori, explică-le", a adăugat Pițurcă.
După primele 4 meciuri din noul sezon al Ligii Națiunilor, România ocupă utimul loc în grupă, cu 3 puncte, înregistrând o victorie (1-0 cu Finlanda) și 3 înfrângeri (0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia și Herțegovina, 0-3 cu Muntenegru).

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20