Articol scris de Daniel Ișvanca
România nu excelează la capitolul marketing, iar lucrul acesta se vede cel mai bine la partea de public, unde ni se dă impresia că suporterul nu contează.

UN BILET LA UN MECI ACASĂ, UN ADEVĂRAT LUX PENTRU OMUL DE RÂND

Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Deși pe data de 8 iunie sărbătorim 100 ani de la primul meci oficial al echipei naționale, prețurile biletelor pentru partidele pe care le jucăm pe teren propriu sunt ridicate în comparație cu adversarele din grupa de Nations League.
Ca idee, la primul meci disputat de echipa națională în noul sezon al Ligii Națiunilor, pe 4 iunie, jucat pe Pod Goricom din Podgorica, prețul celui mai scump bilet a fost de 8 euro, asta în condițiile în care salariul mediu din această țară este de 550 de euro, iar populația totală nu depășește un milion de locuitori. Asistența a fost de peste 8.000 de spectatori, din 11.050 de locuri, cât are arena din capitala Muntenegrului.
România este țara cu al doilea cel mai mic salariu mediu din această grupă de Nations League, însă cu toate acestea, prețurile biletelor la meciurile jucate pe teren propriu sunt scumpe în comparație cu nivelul de trai pe care îl are populația.
Dacă este să ne raportăm și la ce s-a văzut pe teren în ultimele partide disputate de "tricolori", dezamăgirea este cu atât mai mare. La meciul care se va juca pe data de 11 iunie, în Giulești, prețurile biletelor pornesc de la 45 de lei (peluze) și ajung până la 80 de lei (tribună), adică undeva între 9 și 16 euro, dublu față de cele puse în vânzare de muntenegreni.
Citește și:

FINLANDA, LIDER ÎN ACEST CLASAMENT

Până să vorbim despre țara cea mai dezvoltată și cu salariul cel mai mare din acest top, haideți să aruncăm o privire asupra situației din Bosnia, următoarea adversară a României din Nations League.
La Zenica, gazdele au pus în vânzare biletele și prețurile variază între 3 și 10 euro, iar atenție, 10 euro sunt cele de la lojă. 975 de euro este salariul mediu într-o țară în care populația o depășește cu puțin pe cea a capitalei României.
Referitor la cea mai dezvoltată națiune din această serie de 4, Finlanda, o țară unde salariul mediu depășește 3.000 euro, la o populație de peste 5 milioane și jumătate de locuitori, aici prețul biletelor pentru partida cu Muntenegru sunt cele mai ridicate din această grupă. La peluză, un bilet pleacă de la 35 de euro și poate ajunge până la 115 euro, la tribună.

MERITĂ SĂ URMĂREȘTI PE "VIU" NAȚIONALA?

Fiind niște oameni nostalgici, cred că speranța este cea care ne aduce de fiecare dată la stadion, în ciuda faptului că de la meci la meci avem parte de noi dezamăgiri.
Pe cât de simplă părea partida din Muntenegru, pe atât de rău am arătat în teren și speranțele ne scad parcă de la joc la joc, asta deși suntem la începutul unui nou drum, cu un nou selecționer.
România, mai susținută ca niciodată, este la un nivel extrem de scăzut față de fotbalul cu care am fost obișnuiți.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14