Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"

Bianca Dumitru

Publicat 27/09/2022 la 00:34 GMT+3

România a învins-o pe Bosnia în ultimul meci din această ediție a Ligii Națiunilor, fără a reuși să se salveze, însă, de la retrogradarea în Liga C. La finalul partidei din Giulești, Edi Iordănescu a vorbit despre prestația fotbaliștilor săi și despre marele câștig al "tricolorilor" după această acțiune.

Edi Iordănescu. Sursa foto: Agerpres

Credit imagine: facebook

România a câștigat în această seară, cu scorul de 4-1, duelul cu Bosnia și Herțegovina, din ultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor. Rezultatul, deși spectaculos, nu i-a ajutat pe "tricolori", care au retrogradat în Liga C, încheind această ediție a competiției pe ultimul loc în grupă.
La finalul partidei din Giulești, Edi Iordănescu a comentat prestația jucătorilor săi, arătându-se mulțumit de ceea ce au arătat fotbaliștii în meciurile din această lună.
În plus, selecționerul a amintit de problemele cu care s-a confruntat în alcătuirea lotului din cauza accidentărilor unor jucători ca Ianis Hagi sau Valentin Mihăilă și a vorbit și despre neșansa pe care România a avut-o în meciurile din deplasare cu Finlanda și Bosnia.
"O seară bună pentru noi, o acțiune foarte reușită, cu puțină șansă puteam aduce șase puncte, nu doar 4. Consider că tot ce a fost compromis s-a întâmplat în iunie, și totul s-a întâmplat cu o singură echipă. În dubla cu Bosnia am luat trei puncte, dar am fi meritat și în tur cel puțin un punct. La fel cum și din acțiunea cu Finlanda am fi putut obține mai mult decât un punct.
Citește și:

Edi Iordănescu: "Sper că am câștigat o echipă"

Măcar în unul dintre meciurile din deplasare cu Bosnia și Finlanda, dacă reușeam să avem mai puțină șansă, am fi reușit. Aș vrea să vorbesc despre echipă, despre băieți, salut atitudinea lor, ce au făcut în această acțiune, mă gândesc la Stanciu, Pușcaș, Băluță, Man.
Sunt în continuare jucători care ne lipsesc, mă gândesc la Ianis Hagi, Mihăilă, Vlad Chiricheș și exemplele pot continua. Cred că spiritul și atitudinea din această seară, la fel și cu Finlanda, reprezintă viitorul, nu trecutul.
Trebuie continuitate, omogenitate la echipa națională, sunt 3-4 zile în care poți lucra, nu poți experimenta mult. În iunie a fost diferit, nu am avut soluții, acum mi-am permis să fac asta. Mi-aș dori un nucleu la națională de 30 de jucători care să fie permanenți, cine are exprimare și dă totul în tricoul echipei naționale să intre cât mai mult, să îți câștigi locul greu la echipa națională.
Nu este o seară foarte dificilă, e o tristețe pentru ce s-a întâmplat în iunie. Impresia a fost proastă atunci, am pierdut încredere, băieții au nevoie de încredere mai mult decât oricine, dar sper că am câștigat o echipă. Am văzut o exprimare în joc și în Finlanda, echipă cu personalitate, am creat, am marcat, am dat drumul și la finalizare altfel, trebuie stabilizate și corectate anumite lucruri în ceea ce înseamnă organizare defensivă. Dar cred că suporterii ar trebui să rămână cu speranța, s-a aprins speranța.
Cred că e corect să avem o discuție cu conducerea Federației, oameni care ne-au sprijinit necondiționat, oameni deschiși dialogului, cu care putem analiza și trage concluzii", a declarat Edward Iordănescu la finalul meciului.
În această ediție a Ligii Națiunilor, România a înregistrat două victorii, 1-0 cu Finlanda și 4-1 cu Bosnia, o remiză, 1-1 cu Finlanda, și 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia.
În urma acestor rezultate, echipa lui Edi Iordănescu a încheiat faza grupelor pe locul 4 și a retrogradat în Liga C, unde va avea adversari precum Insulele Feroe, Azerbaijan, Bulgaria sau Luxemburg.
Pentru "tricolori" urmează, pe 9 octombrie, în Germania, tragerea la sorți a grupelor din preliminariile EURO 2024. România se află în cea de-a treia urnă valorică și ar putea da peste adversari precum Spania, Portugalia, Italia, Belgia, Franța sau Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo