Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România a urcat în clasamentul FIFA după ultimele jocuri din Nations League! Pe ce loc este echipa națională acum

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/10/2022 la 13:39 GMT+3

Naționala României urcă în clasamentul FIFA după cele 4 puncte obținute în ultimele două etape de UEFA Nations League, cu toate că a retrogradat în Liga C a competiției. Clasamentul primelor 10 echipe naționale înainte de startul Cupei Mondiale.

Echipa națională de fotbal - România

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cu un egal și o victorie în ultimele două meciuri din grupa Ligii B a UEFA Nations League, România a urcat un loc în clasamentul FIFA, însă este în continuare aproape de cea mai slabă poziționare din istorie.

Naționala României urcă o poziție în clasamentul FIFA

Conform ultimel actualizări, selecționata lui Edward Iordănescu a urcat de pe locul 54 pe 53, avansând cu 6,84 puncte față de precedenta actualizare, ajungând la un total de 1434,68. Tricolorii au obținut un egal în Finlanda, scor 1-1 și apoi o victorie cu 4-1 pe Rapid-Giulești cu selecționata din Bosnia și Herțegovina, însă cele 4 puncte n-au fost suficiente pentru a ne salva de la ultimul loc al grupei și implicit retrogradarea în cea de-a treia lume a fotbalului european.
Pentru a pătrunde în top 50, echipa națională ar mai avea nevoie de un boost asemănător cu cel de acum, însă contează și ca țările de dinaintea noastră să facă pași greșiți. Pe 52 e Grecia (1437,6 puncte), pe 51 e Arabia Saudită (1437,78 puncte), iar pe 50 e gazda Campionatului Mondial de anul acesta, Qatar (1439,89 puncte). Totodată, naționalele care ne-au depășit în grupa de Liga Națiunilor sunt mai slab clasate decât România, Bosnia fiind pe locul 58 și a reușit să câștige grupa, Finlanda a terminat pe locul secund și e pe 56 în clasamentul FIFA, iar Muntenegru e pe locul 69.
Locul 54 a fost cea mai slabă clasare a României din ultimii 10 ani, pentru că în 2012 am fost și mai jos, pe 57. Comparativ, echipa națională cu care ne place cel mai mult să ne măsurăm nivelul, Ungaria, este pe locul 36, după ce a terminat pe locul secund grupa din Liga A a Nations League din care au mai făcut parte Italia, Germania și Anglia.
Citește și:

Top 10 echipe naționale înaintea Mondialului

În topul clasamentului este naționala Braziliei, care și-a consolidat prima poziție datorită victoriilor cu africanii din Ghana și Tunisia în partidele amicale disputate în septembrie, iar următoarele două clasate sunt Belgia și Argentina. Singura modificare care a avut loc în top 10 a fost rocadata dintre Italia și Spania, "Squadra Azzurra" fiind avantajată de faptul că a învins Anglua și Ungaria, câștigând grupa de Liga Națiunilor, urmând să joace în semifinalele competiției. În cazul "Furiei Roja", aceștia au câștigat la rândul lor grupa de Nations League și vor evolua în semifinale, însă deși au câștigat ultima etapă cu Portugalia, au pierdut în pentulimul joc în fața Elveției.
Top 10 arată astfel:
  • Brazilia - 1841,3 puncte
  • Belgia - 1816,71 puncte
  • Argentina - 1773,88 puncte
  • Franţa - 1759,78 puncte
  • Anglia - 1728,47 puncte
  • Italia - 1726,14 puncte
  • Spania - 1715,22 puncte
  • Olanda - 1694,51 puncte
  • Portugalia - 1676,56 puncte
  • Danemarca - 1666,57 puncte
Dintre acestea, doar selecționata din Italia nu va participa la turneul final din Qatar, ratând calificarea la mustață în fața unei mult mai slab cotate selecționate a Macedoniei de Nord, cu toate că italienii au dominat autoritar partida de la barajul desfășurat în luna martie. Golul lui Aleksandar Trajkovski din minutul 92 a trimis-o pe Italia acasă.

Cum influențează Cupa Mondială clasamentul FIFA

Următoarea actualizare a clasamentului FIFA se va efectua pe data de 22 decembrie, la câteva zile după ce se va încheia Campionatul Mondial din Qatar, astfel că ordinea din top 10 poate suferi modificări, dar și naționala României poate fi devansată.
Momentan, cea mai slab cotată echipă națională care are deja biletele asigurate pentru Qatar este cea din Ghana, care ocupă locul 61 în clasamentul FIFA și dacă face o impresie bună, poate trece chiar peste naționala lui Edward Iordănescu, însă pentru asta are nevoie de un parcurs foarte bun. 1393 de puncte are Ghana în momentul de față, cu 41,68 mai puține decât tricolorii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo