Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România va juca în Giulești meciurile din luna iunie din Nations League! Anunțul FRF

Alex Masgras

Publicat 22/04/2022 la 14:46 GMT+3

Federația Română de Fotbal a anunțat că România va disputa cele două partide de pe teren propriu din luna iunie din Nations League, contra Finlandei și Muntenegrului, pe stadionul Giulești.

Rapid București - Giulești

Credit imagine: facebook

Stadionul Giulești va găzdui cele două partide ale României din Nations League de pe teren propriu. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Fotbal, care a luat această decizie pentru a testa facilitățile noii arene în ceea ce privește găzduirea meciurilor internaționale de cel mai înalt nivel.
Stadionul Giulești va găzdui partide din cadrul Campionatului European U21 din 2023, turneu final pe care România îl va organiza alături de Georgia. Celelalte stadioane care vor organiza partide la EURO U21 sunt stadionul "Steaua", Cluj Arena și stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", stadioane care au organizat deja meciuri internaționale.
Stadionul Rapid
"Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei, reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top", potrivit frf.ro.
Ultima partidă a tricolorilor în Giulești a avut loc pe 3 iunie 2011, atunci când România o învingea pe Bosnia, una dintre adversarele din Nations League din acest an, în preliminariile Campionatului European din 2012, scor 3-0.
Citește și:

Edi Iordănescu, în fața primelor meciuri oficiale pe banca României

În luna iunie, România va disputa patru partide din Nations League, acestea fiind și primele partide oficiale ale lui Edi Iordănescu pe banca naționalei. România se află într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda.
Edi Iordănescu a condus până acum România în două partide amicale. În primul, tricolorii au pierdut cu 1-0 meciul de pe stadionul "Steaua" contra Greciei, în timp ce în a doua partidă, România nu a putut învinge Israelul, terminând la egalitate, 2-2, după ce a condus cu 2-0.
Programul României în Nations League
  • 4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Premier League 23, 24, 25 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo