Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo şi-a spart nasul, dar Portugalia e aproape să câştige grupa în Liga Naţiunilor! Coşmar pentru Spania

Cristian Mihală

Actualizat 25/09/2022 la 09:15 GMT+3

Portugalia s-a impus cu 4-0 pe terenul Cehiei, în Liga Naţiunilor şi a făcut un pas uriaş spre câştigarea grupei din care face parte şi Spania. Cristiano Ronaldo a avut ghinionul să i se spargă nasul, după 10 minute, dar a putut continua.

Cristiano Ronaldo a vécu une drôle de première période lors de République Tchèque - Portugal

Credit imagine: Imago

Înainte de penultima etapă a grupei a 2-a din urna A a UNL, Spania părea favorită să termine pe primul loc. Formaţia lui Luis Enrique juca pe teren propriu, cu Elveţia, care era pe poziţie retrogradantă, în timp ce Portugalia (care avea cu un punct mai puţin) se deplasa la Praga, pentru disputa cu Cehia.
Lusitanii nu au avut nici pe departe parte de un start de meci fericit, în contextul în care Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria naţionalelor, a avut un accident, în urma căruia i s-a spart nasul.
Din fericire, nu a fost vorba de nimic grav şi, după ce medicii l-au "reparat", căpitanul Portugaliei a putut continua.
Partida s-a jucat în ultimul sfert de oră al primei reprize, când alţi doi jucători de la Manchester United, Dalot şi Bruno Fernandes au punctat pentru naţionala lui Fernando Santos. Schick a ratat un penalty la ultima fază a primei părţi, astfel că meciul părea jucat de la pauză.
Repriza secundă a consfinţit victoria oaspeţilor, după ce fundaşul dreapta Diogo Dalot a reuşit prima dublă din cariera sa de fotbalist profesionist, în minutul 52.
Scorul final a fost stabilit de alt jucător din Premier League, Diogo Jota (Liverpool), care a punctat dintr-o pasă decisivă a lui CR7.

Spania, învinsă acasă de Elveţia, a pierdut locul 1

Furia Roja avea nevoie de o victorie cu Elveţia pentru a rămâne mare favorită la locul 1, independent de ce făcea Portugalia.
Formaţia lui Luis Enrique a făcut un meci neaşteptat de slab şi s-a văzut condusă din minutul 21, după ce Akanji, noul jucător al lui Manchester City, a deschis scorul. Fundaşul central nu e nici pe departe un jucător ofensiv, marcând un singur gol în cele 43 de partide jucate stagiunea trecută, dar azi a reuşit un gol şi o pasă de gol, el fiind la originea golului secund al Ţării Cantoanelor, marcat de Embolo.
Între aceste reuşite, Jordi Alba reuşise să egaleze, în minutul 55, din pasa lui Asensio. Deşi nu primeşte prea multe şanse la Real Madrid, mijlocaşul se comportă excelent la naţională, unde are 10 assisturi în cele 22 de meciuri în care a jucat ca titular.
Prima repriză a meciului cu Elveţia a fost teribil de slabă pentru Furia Roja, care nu a înregistrat vreun şut pe poartă. E pentru prima oară în istoria competiţiei când Spania nu cadrează vreun şut în primele 45 de minute ale unei partide.
Portugalia şi Spania au făcut rocada, aşadar, în fruntea. Pentru CR7Co urmează meciul decisiv cu Spania, dar acesta are loc la Braga, iar trupei lui Santos îi e suficient egalul (are 10 puncte, faţă de 8, cât a adunat naţionala lui Luis Enrique). Spania îşi va îndreapta mai degrabă atenţia către Mondial, deşi e limpede că moralul pentru Qatar va fi într-o oarecare măsură zdruncinat de acest rezultat.
Rezultatele serii în Liga Naţiunilor
Urna valorică A
  • Cehia - Portugalia 0-4
  • Spania - Elveţia 1-2
Urna valorică B
  • Armenia - Ucraina 0-5
  • Slovenia - Norvegia 2-1
  • Israel - Albania 2-1
  • Scoţia - Irlanda 2-1
  • Serbia - Suedia 4-1
Urna valorică C
  • Irlanda de Nord - Kosovo 2-1
  • Cirpu - Grecia 1-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo