Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Soarta lui Edi Iordănescu, pecetluită, după ce România a retrogradat în Liga C. Anunțul lui Mihai Stoichiță

Cristian Mihală

Actualizat 27/09/2022 la 07:45 GMT+3

Edi Iordănescu și-a salvat postul pe banca naționalei, odată cu succesul contra Bosniei. Chiar dacă România a retrogradat, Federația a decis ca naționala să continue cu același staff tehnic.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Eurosport

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.
Tricolorii au obţinut una dintre cele mai clare victorii din ultimii ani, însă nu au putut evita clasarea pe ultimul loc şi retrogradarea, după ce Finlanda a câştigat cu 2-0 în Muntenegru.
Mihai Stoichiță, șeful comisiei tehnice din cadrul FRF, a anunțat că Federația a decis să dea credit în continuare actualului staff tehnic, nepunându-se astfel problema schimbării lui Edi Iordănescu.
"Continuăm cu Edi, după ce am văzut în ultimele 2 meciuri. Același lucru l-am fi făcut și cu Boloni.”, au fost cuvintele lui Mihai Stoichiță la Orange Sport.

Lucescu, vot de încredere pentru Edi Iordănescu

Decizia federalilor e susținută ți de Mircea Lucescu, cel mai mare antrenor român din istorie. Tehnicianul lui Dinamo Kiev crede că e nevoie de continuitate, mai ales că Edi Iordănescu s-a înhămat la o muncă dificilă. Liga Națiunilor nu era o prioritate pentru tricolori, ci doar o competiție în care prima reprezentativă să se regăsească și să cristalizeze o formulă de echipă pentru viitor.
"Un meci bun, e o confirmare a jocului făcut în Finlanda pentru că au făcut o partidă bună acolo. Au nevoie de rezultate să prindă curaj pentru că până la 1-0, se vedea că echipa are nevoie de un gol, bosniacii au dominat categoric și puteau marca. A venit prea târziu victoria.
Au marcat gol, parcă și-au dat drumul la joc, au avut încredere mai multă, au combinat, au creat ocazii, în prima repriză trebuia să fie 3-0. Nu e totuși o competiție atât de importantă, această competiție este folosită pentru jucătorii tineri și formarea unei echipe competitive pentru Campionatul European sau Campionatul Mondial.
Sigur că trebuie să continue Edi, păi, ce să facă? Să o ia de la capăt altul? E un rezultat promițător, bun, bosniacii erau deja câștigători de grupă, poate nu aveau așa importanță, dar dincolo de toate echipa națională are nevoie de rezultate", a declarat Mircea Lucescu la plecarea din Giulești.
Odată cu retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor, România a ratat șansa de a face parte din urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024. Ca atare, din urna a 3-a, ne va fi aproape imposibil să sperăm că vom prinde un loc pentru turneul final din Germania, peste 2 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo