România a avut parte de o tragere la sorți acceptabilă pentru viitoarea ediție a Lifii Națiunilor. Tricolorii au căzut într-o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda, adversari care nu au impresionat în ultima vreme.
Având în vedere că au fost evitate echipe precum, Suedia, Rusia, Norvegia sau Ucraina, prima reprezentativă se poate considera norocoasă, chiar dacă din ultima urnă ar fi putut avea un adversar mai ușor decât Muntenegru.
De aceeași părere este și Nicolae Stanciu, care aeste foarte încrezător că tricolorii pot lupta pentru prima poziție în grupă.
Liga Națiunilor UEFA
Ladislau Boloni, favorit să preia naționala României! "Loți are cereri financiare rezonabile"
05/01/2022 LA 19:00
"Grupă bună, erau echipe mult mai puternice pe care le puteam avea în față. Chiar dacă am fost echipa din urna a treia, trebuie să ne gândim serios la primul loc. Nu avem de ce să ne speriem, serios. Avem șanse foarte mari să câștigăm grupa. E clar că la asta trebuie să ne concentrăm, fiindcă se poate.
Toată lumea știe că Liga Națiunilor e încă o cale spre EURO, deci eu cred că orice echipe sunt sau ar fi fost, vor trata cu concentrare meciurile. Nu își permite nimeni să neglijeze vreo posibilitate de a merge la un turneu final.", a spus Stanciu pentru Play Sport.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/12/16/3272961.jpg

Stanciu nu se teme de niciun adversar din Liga Națiunilor

Analizând fiecare adversar în parte, Stanciu a lăsat să se înțeleagă că niciunul dintre ei nu îi provoacă îngrijorare.
"Bosnia nu știu cât de mult se vor mai baza, în timp, pe Pjanici și Dzeko. Acum, ei clar sunt oamenii-cheie. Dar poate până la vară se schimbă multe. Au ratat și bosniacii barajul de Mondial, nu cred că mai e naționala care era acum ceva vreme. Eu o văd ca fiind o echipă în care intră un val de tineri, e în schimbare. Am avut un jucător bosniac în campionatul ceh, fundașul Civici, pe care îl cunosc destul de bine. Acum e la Ferencvaros și joacă și la națională.
De la Finalanda îl știu pe Pukki, din Premier League, dar și pe Kamara, colegul lui Ianis. Am jucat împotriva lui Kamara în cupele europene și îl cunosc. I-am urmărit la EURO pe finlandezi, au avut prestații solide, dar în stilul lor pe care cred că nu îl pot modifica prea mult. Cred că și împotriva noastră vor juca tot pe tiparul nordic, clasic, mingi lungi la bătaie. Avem națională mult mai bună ca finlandezii, asta e părerea mea.
Cu Muntenegru am tot jucat… Îi știm că sunt super luptători, dar în ultima vreme nu prea au avut rezultate. E posibil să avem totuși meci greu cu ei, au câțiva jucători interesanți, Savic de la Atletico Madrid contează mult pentru echipă. Spun că e posibil să avem chiar cel mai greu meci cu ei, pentru că, din experiență, e dificil să joci la Podgorica. Am avut meciuri de luptă împotriva lor și, deși am dominat, nu am câștigat de fiecare dată
Marea miză a meciurilor de anul viitor nu este neapărat promovarea în prima ligă a acestei competiții. Locul 1 în grupă ar acorda o șansă în plus tricolorilor să ajungă la EURO 2024, dacă biletele pentru Germania nu vor fi obținute prin intermediul preliminariilor.
Toate cele 6 meciuri ale României din Liga Națiunilor vor avea loc în 2022, 4 în iunie și două în septembrie. UEFA va anunța programul exact în cursul zilei de vineri.
Liga Națiunilor UEFA
Motivul pentru care Boloni nu a spus încă DA naționalei României
01/01/2022 LA 09:25
Liga Națiunilor UEFA
Lista finală din care se alege viitorul selecționer al României. FRF mai are un antrenor de abordat
30/12/2021 LA 15:57