Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Sunt decisive aceste 2 meciuri pentru Edi Iordănescu?" FRF, mesaj clar, înainte de România – Finlanda

Irina Aldea

Publicat 11/06/2022 la 09:37 GMT+3

Naționala României de fotbal își continuă parcursul în Liga Națiunilor, sâmbătă, de la ora 21:45, cu primul meci pe teren propriu în această campanie, contra Finlandei. FRF, prin vocea lui Stoichiță, a răspuns la întrebarea "Sunt decisive următoarele 2 meciuri pentru Edi Iordănescu la națională?"

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

România a ratat startul în Liga Națiunilor – ediția 2022/23, fiind învinsă în primele două jocuri în deplasare, de Muntenegru (2-0) și Bosnia (1-0). Pe umerii selecționerului Edi Iordănescu apăsă o presiune din ce în ce mai mare, mai ales că a ajuns la patru meciuri fără victorie, socotind și meciurile amicale cu Grecia și Israel din luna martie.
O victorie contra Finlandei, sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid, pare obligatorie. Altfel, lucrurile vor fi și mai dificil de gestionat. În plus, România s-ar îndrepta către o retrogradare în Liga C, în cazul unui nou eșec. În dreptul lui Iordănescu Jr. au apărut deja critici, iar contestatarii sunt din ce în ce mai vocali.
CITEȘTE ȘI:

FRF, mesaj clar pentru Edi Iordănescu, înainte de România – Finlanda

FRF, prin vocea directorului tehnici Mihai Stoichiță, susține că Federația nu a tras deocamdată o concluzie în privința echipei naționale după primele două jocuri și așteaptă finalul acțiunii din luna iunie pentru a putea exprima o părere despre meciurile pregătite de Edi Iordănescu la naționala României.
"Nu cred că poate fi găsită atât de repede o explicație. O să analizez după ce se termină toate cele patru meciuri. Nu mă aventurez pentru ca mâine s-ar putea să mă contrazică foarte mulți. Au fost oameni extrem de obiectivi în analiza jocurilor care au fost, a jucătorilor care au participat", a declarat Mihai Stoichiță pentru Digi Sport.
"Sunt decisive aceste două partide (n.r.- cu Finlanda și Muntenegru) pentru Edi Iordănescu?", a fost întrebat Stoichiță, iar răspunsul a venit rapid: "Nu, nu sunt decisive. În niciun caz. Nu cred că e cazul să se gândească la contract. Contractul e garantat. În ultimii ani am schimbat nu știu câți selecționeri, chiar foarte buni. Trebuie să fim extrem de atenți (n.r.- a lăsat să se înțeleagă că jucătorii sunt mai vinovați de situația actuală decât selecționerul). De aia spun, să treacă cele patru meciuri și realitatea obiectivă să iasă la suprafață", a încheiat oficialul FRF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo