România a ratat startul în Liga Națiunilor – ediția 2022/23, fiind învinsă în primele două jocuri în deplasare, de Muntenegru (2-0) și Bosnia (1-0). Pe umerii selecționerului Edi Iordănescu apăsă o presiune din ce în ce mai mare, mai ales că a ajuns la patru meciuri fără victorie, socotind și meciurile amicale cu Grecia și Israel din luna martie.
O victorie contra Finlandei, sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid, pare obligatorie. Altfel, lucrurile vor fi și mai dificil de gestionat. În plus, România s-ar îndrepta către o retrogradare în Liga C, în cazul unui nou eșec. În dreptul lui Iordănescu Jr. au apărut deja critici, iar contestatarii sunt din ce în ce mai vocali.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51

FRF, mesaj clar pentru Edi Iordănescu, înainte de România – Finlanda

FRF, prin vocea directorului tehnici Mihai Stoichiță, susține că Federația nu a tras deocamdată o concluzie în privința echipei naționale după primele două jocuri și așteaptă finalul acțiunii din luna iunie pentru a putea exprima o părere despre meciurile pregătite de Edi Iordănescu la naționala României.
"Nu cred că poate fi găsită atât de repede o explicație. O să analizez după ce se termină toate cele patru meciuri. Nu mă aventurez pentru ca mâine s-ar putea să mă contrazică foarte mulți. Au fost oameni extrem de obiectivi în analiza jocurilor care au fost, a jucătorilor care au participat", a declarat Mihai Stoichiță pentru Digi Sport.
"Sunt decisive aceste două partide (n.r.- cu Finlanda și Muntenegru) pentru Edi Iordănescu?", a fost întrebat Stoichiță, iar răspunsul a venit rapid: "Nu, nu sunt decisive. În niciun caz. Nu cred că e cazul să se gândească la contract. Contractul e garantat. În ultimii ani am schimbat nu știu câți selecționeri, chiar foarte buni. Trebuie să fim extrem de atenți (n.r.- a lăsat să se înțeleagă că jucătorii sunt mai vinovați de situația actuală decât selecționerul). De aia spun, să treacă cele patru meciuri și realitatea obiectivă să iasă la suprafață", a încheiat oficialul FRF.
Fotbal
Florin Niță, indicii despre posibila despărțire de Sparta Praga! Ce planuri de viitor are
29/06/2022 LA 11:19
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16