Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA renunță la planul pentru EURO! Decizia luată de forul continental în urma criticilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 26/09/2022 la 14:26 GMT+3

UEFA se pregătea să crească numărul echipelor de la EURO 2028 la 32, în condițiile în care la EURO 2024 vor fi prezente 24 de echipe. Forul continental a renunțat la decizie în urma criticilor venite din toate părțile.

uefa-szekhaz-logo-min.jpg

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
UEFA pregătea o modificare importantă pentru Campionatul European. Începând cu ediția din 2028, forul continental a decis să rămână la numărul de 24 de echipe, care a fost implementat în 2020.
Potrvit celor de la Times Sport, UEFA va renunța la această idee, astfel că numul participantelor va rămâne neschimbat. Astfel, România ar putea avea de suferit de pe urma acestei decizii, fiind mult mai ușor de ajuns la un format cu 32 de echipe, decât la cel cu 24.
Totul ar fi picat din cauza criticilor și a deținătorilor drepturilor de televizare, care nu văd un potențial foarte mare într-o competiție cu mai multe participante. Cei care difuzează meciurile preferă să aibă mai multe partide tari, între echipe cât mai valoroase la acel moment, iar creșterea numărului participantelor ar putea scădea nivelul.
În cazul în care se aproba acest format, primele două clasate din grupele de preliminarii s-ar fi calificat direct, iar locurile 3 ar fi jucat un baraj. Astfel, în mare parte s-ar fi cunoscut multe din echipele calificate, iar interesul ar fi scăzut drastic, ceea ce s-ar fi tradus în bani mai puțini pentru toate părțile implicate. Principalele țări favorite la organizarea EURO 2028 sunt Turcia sau Marea Britanie în colaborare cu Irlanda.
Citește și:

România este în urna a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024

România va fi în urna a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2024. Tricolorii au ratat șansa să urce în cea de-a doua urnă în urma egalului cu Finlanda. Naționala noastră trebuia să câștige grupa sau să fie cea mai bună echipă de pe locul 2 a Ligii B din Nations League pentru a câștiga coeficient și pentru a întâlni adversari mai slabi cotați, teoretic.
Ciprian Marica este alături de Edi Iordănescu și nu crede că demiterea selecționerului ar fi cea mai bună decizie, în urma rezultatelor slabe ale României.
"Dacă stau să mă uit în spate, în mandatul lui Mirel Rădoi, ai fi zis să plece și el rapid, dar uite că în final înțelesese cum stau lucrurile și parcă jucam altceva. Acum nici nu vreau să-mi imaginez, să o luăm iar de la capăt, să căutăm alt selecționer, să-l dăm afară pe Edi Iordănescu, care începe și el să înțeleagă jucătorii, să-i simtă.
Iar să-l vedem pe Răzvan Burleanu care bate pe la ușile antrenorilor - nu contează care sunt ei - că pot, că nu pot, doar pentru a face act de prezență, să te duci pe acolo și să te rogi de ei...
Eu aș merge pe continuitate și nu m-aș grăbi să-l demit pe Edi Iordănescu, cu toate că alegerea lui a fost legată de această clauză. Dacă nu, ar fi fost Boloni acolo. Ei acum zic: 'Aia, e nu ți-ai îndeplinit obiectivul, dar merg cu tine mai departe'. ", a spus Marica la Pro Arena.
România își află adversarele din preliminariile EURO 2024 pe 9 octombrie, în tragerea la sorți ce va avea loc la Frankfurt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo