Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungaria a învins spectaculos în Germania și este prima într-o grupă incredibilă. De ce nu au sărbătorit maghiarii

Ion Alexandru

Actualizat 24/09/2022 la 10:13 GMT+3

Ungaria este într-o perioadă de grație! Victoria cu Germania, după golul fabulos reușit de Adam Szalai, a deschis larg drumul Ungariei către ocuparea primului loc în grupă. Selecționerul italian al ungurilor, Marco Rossi, știe că echipa sa are nevoie măcar de un egal în ultimul meci din grupă când își va înfrunta compatrioții pentru a termina pe primul loc.

Adam Szalai of Hungary celebrates their sides first goal with team mates during the UEFA Nations League League A Group 3 match between Germany and Hungary at Red Bull Arena

Credit imagine: Getty Images

La Euro 2020, Ungaria a fost la un pas de a trece de o grupă cu Germania, Portugalia și Franța și acesta a fost doar începutul unei povești fabuloase. Selecționerul italian Marco Rossi a construit o echipă care este capabilă de surprize! Liga Națiunilor este locul în care maghiarii au uimit din nou. Victoria istoria cu 4-0 din Anglia a fost urmată de un succes de aceeași magnitudine, 1-0 în Germania. La Leipzig, maghiarii au făcut un joc eroic și s-au impus grație unei reușite de excepție. Adam Szalai a anunțat că se retrage de la națională după această ediție istorică din Liga Națiunilor și a demonstrat că este un jucător emblematic al acestei generații a fotbalului maghiar. Veteranul din atacul Ungariei, care a jucat 18 ani în Germania, a marcat spectaculos singurul gol al meciului jucat la Leipzig.
Trebuia să se întâmple așa, ca să-i învingem pe nemți cu golul lui Adam Szalai. Merită, sunt foarte fericit pentru el. Cu toții suntem! Sper să mai poată înscrie încă o dată împotriva italienilor a spus Dominik Szoboszlai pentru cotidianul maghiar Nemzeti Sport. Szoboszlai joacă chiar pentru RB Leipzig și a executat cornerul din care Szalai a marcat golul victoriei istorice din Germania.
Sunt mândru că am reușit să joc în națională ca tată și că am reușit să marchez un gol ca tată, a spus Adam Szalai, care este foarte mândru de fani și de victoriile din ce în ce mai mari reușite în serie de naționala maghiară. Pentru Szalai această seară a avut o dublă semnificație! A fost meciul 85 în tricoul echipei naționale, acesta fiind și numărul de partide jucate pentru Ungaria de legendarul Ferenc Puskas. Recordul de selecții al maghiarilor este însă foarte departe. Gabor Kiraly și Balasz Dzsudzsak împart aceastp onoare, cu câte 108 meciuri.
Citește și:

Ungurii nu au sărbătorit victoria din Germania

Ungaria are un parcurs fabulos într-o grupă incredibilă din Liga Națiunilor, dar selecționerul Marco Rossi vrea mai mult. Singura echipă care a învins naționala maghiară în această campanie din Natuons League este Italia și luni seară este vremea revanșei. Un succes, la Budapesta, împotriva campioanei Europei ar fi perfect pentru un final de campanie de vis. Ungurii știu însă că și un egal ar putea să le aducă supremația într-o grupă cu Anglia, Germania și Italia, echipe care au împreună 9 titluri mondiale!
Eroul de la Leipzig, Adam Szalai nu vrea să facă sărbătoare după victoria cu Germania.
Mai avem în față un meci foarte important și vrem să mergem și mai sus. Va fi foarte greu, dar cu același devotament și cu aceeași atitudine vom putea să oferit fanilor încă o seară de vis. Credem în noi și suntem convinși că se poatea spus Szalai.
Ungaria a jucat de 8 ori împotriva Italiei și nu a învins niciodată într-o partidă oficială! Ultimul rezultat de egalitate obținut de maghiari în fața italienilor a fost în 2000, în preliminariile pentru Campionatul Mondial.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo