România e în cel mai negru moment al existenței sale în fotbalul modern, după 0-3 acasă cu Muntenegru. Cu Edi Iordănescu pe bancă, tricolorii au câștigat una din cele 6 partide jucate și retrogradarea în Liga valorică C a UEFA Nations League pare iminentă. Prima reprezentativă a reușit un singur gol în 4 meciuri în Liga Națiunilor și a devenit subiect de compătimire în presa muntenegreană.
La polul opus se află Ungaria, care sub bagheta "magicianului" Marco Rossi uimește Europa. Încă după turneul final al Euro 2020, marele Mircea Lucescu l-a propus pe italian la națională, dar, evident, Federația nu a avut timp să îl asculte pe cel mai mare antrenor din istoria României.
"Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor", spunea Lucescu anul trecut.
Propunerea lui Il Luce nu doar că a primit "ignore" de la Federație, dar a născut chiar polemici, Anghel Iordănescu catalogând această variantă drept "cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu". Între timp, prima reprezentativă e condusă de băiatul lui "Tata Puiu", care se poate "mândri" că "și-a stricat cariera": e cel mai slab selecționer din istorie. În paralel, Ungaria lui Marco Rossi pare una dintre cele mai articulate naționale din fotbalul european, selecționerul italian având principalul rol în metamorfoza incredibilă a maghiarilor.

Ungaria a făcut "gulaș" din Anglia

Ungaria i-a administrat Angliei cea mai rușinoasă înfrângere din ultimii aproape 100 de ani. Tocmai în 1928, "cei trei lei" mai fuseseră învinși la un scor similar în propriul fief, 1-5 cu rivala Scoția.
Nu întâmplător, jurnaliștii de la Budapesta au catalogat succesul de pe Molineux drept "victoria secolului", Nemzeti Sport aducându-și aminte de alte victorii celebre: 4-2 cu Brazilia, 13-1 cu Franța sau 5-1 cu Suedia. Sigur vorbim de altă eră, în care Ungaria juca două finale de Campionat Mondial (1938 și 1954), dar exuberanța maghiarilor e total justificată. Formația lui Rossi e prima într-o grupă formată doar din super-puteri ale fotbalului mondial, Anglia, Italia și Germania fiind toate foste campioane mondiale.
"Am făcut gulaș din Anglia" e concluzia amuzantă a jurnaliștilor de la Nemzeti Sport, după lecția de fotbal predată formației lui Southgate, semifinalistă la ultimul Mondial și finalistă la Euro 2020.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14