Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 lucruri de știut despre Quique Setien, noul tehnician al Barcelonei

Cosmin Cioboata

Publicat 14/01/2020 la 11:35 GMT+2

Quique Setien a fost numit aseară noul antrenor al Barcelonei, iar oficialii catalani se pregătesc deja pentru debutul său la cârma echipei.

quique setien barca

Credit imagine: Getty Images

Pentru ca fanii de pe Camp Nou să-l cunoască mai bine pe noul tehnician, pe site-ul Barcelonei au fost publicate 10 lucruri pe care orice catalan trebuie să le știe despre Quique Setien:
1. La început, Quique Setien a jucat fotbal pe plajă și a fost convocat la echipa națională a Spaniei.
2. Când se afla pe banca lui Racing Santander, Quique era poreclit "El Maestro" (Maestrul) și a devenit unul dintre idolii clubului. El a jucat 12 sezoane pentru Racing și a antrenat-o între 2001 și 2002, reușind promovarea în La Liga.
3. Setien este al treilea tehnician din Cantabria care o pregătește pe Barcelona, după Enrique Orizaola (1961) și Laureano Ruiz (1976).
quique setien barca
4. Ca fotbalist, Quique a jucat de 22 de ori împotriva Barcei, înregistrând 5 victorii, 5 egaluri și 12 înfrângeri. Mai mult, fostul mijlocaș a înscris și 2 goluri contra catalanilor: în Barcelona - Logrones (2-1, 1990/1991) și Racing - Barca (5-0, 1994/1995).
5. Ca antrenor, Setien a întâlnit-o de 7 ori pe Barcelona, catalanii impunându-se de 6 ori, în timp ce tehnicianul de 61 de ani a reușit o singură victorie. Se întâmpla chiar în ultimul sezon petrecut la Betis, când formația din Sevilla câștiga uimitor pe Camp Nou, scor 3-4.
6. De-a lungul carierei, Setien a antrenat următoarele ehipe: Racing Santander, Poli Ejido, Logrones, Lugo, Las Palmas și Betis. De asemenea, Quique a pregătit pentru un singur meci naționala Guineei Ecuatoriale.
7. Într-una din vizitele sale pe Camp Nou, Sergio Busquets i-a oferit lui Quique Setien un cadou special: tricoul său, inscripționat cu următorul mesaj: "Pentru Quique, cu multă apreciere și admirație, pentru felul în care privești fotbalul. Te îmbrățișez!".
quique setien barca
8. Printre foștii fotbaliști de la Barcelona pe care Quique i-a antrenat la alte echipe se numără: Bartra, Kaptoum, Tello, Sanabria, Araujo, Halilovic și Kevin-Prince Boateng. De asemenea, Setien l-a avut sub comanda sa și pe actualul jucător al catalanilor, Junior Firpo, cu care se va revedea începând din această săptămână.
9. Noul antrenor al Barcei i-a lăudat în nenumărate rânduri pe catalani și, în special, pe Leo Messi. Quique Setien a dezvăluit de mai multe ori că, pentru el, "Messi este cel mai bun jucător din istorie.". Ultima oară când tehnicianul l-a lăudat pe superstarul argentinian s-a întâmplat la finalul unei partide jucate de Barca pe Benito Villamarin, stadionul lui Betis.
10. Una dintre marile pasiuni ale lui Quique este șahul. Tehnicianul a jucat împotriva foștilor campioni mondiali Anatoli Karpov și Gary Kasparov.
quique setien barca

Quique Setien, șansa carierei la Barcelona

În vârstă de 61 de ani, Quique Setien le-a antrenat de-a lungul timpului pe Racing Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo, Las Palmas și Betis.
Evident, fiind vorba de echipe mici, nu a putut lupta pentru trofee, însă s-a remarcat drept un tehnician care imprimă echipelor pe care le conduce un stil extrem de ofensiv, bazat pe posesie. Din acest punct de vedere, se apropie mult de ceea ce stă în ADN-ul Barcelonei, însă rămâne de văzut dacă poate face trecerea către o echipă cu o istorie atât de bogată, unde presiunea e uriașă.
" Am simțit că fotbalul poate fi jucat mai spectaculos, dar nu am știut cum până când Johan Cruyff ne-a arătat tuturor cum să o facem.", spune Quique Setien în trecut.
quique setien barca
Setien și-a început cariera de antrenor în 2002, dar a apărut cu adevărat în lumina reflectoarelor odată cu venirea pe banca celor de la Las Palmas. Marea șansă a carierei s-a numit Betis, formație unde a impresionat, mandatul de acolo propulsându-l acum la Barcelona.
La cârma formației din Sevilla, ibericul a avut două stagiuni excelente. În prima s-a casat pe un neașteptat loc 6, ducând echipa în Europa League. Apoi, în al doilea sezon, a ajuns până în semifinalele Cupei Spaniei.
Setien va fi prezentat oficial marți la Barcelona, conferința de presă de prezentare urmând a avea loc la 15:30. Obiectivele sale în acest sezon vor fi titlul și cucerirea Champions League, acesta din urmă fiind foarte greu de atins, nu doar din cauza adversarelor foarte puternice, dar și a faptului că echipa nu se va mai putea baza pe Luis Suarez până la finalul stagiunii.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo