Articol scris de Romeo Ene
Eric Abidal a jucat un rol decisiv în iarna lui 2020 în demiterea lui Ernesto Valverde, iar acest lucru nu i-a picat deloc bine lui Lionel Messi. Cei doi au avut o dispută publicăși având în vedere influența argentinianului la Barcelona, nu ar fi de mirare ca acest lucru să fi fost decisiv pentru plecarea lui Abidal.
Fostul secretar tehnic al Barça insistă într-un interviu pentru Telegraph că "Barça trebuia să se antreneze mai mult cu Valverde"și își clarifică conflictul cu Messi. El dezvăluie că ''în decembrie 2018 am propus deja schimbarea antrenorului, dar președintele i-a reînnoit contractul două luni mai târziu".
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

NEYMAR, APROAPE DE REVENIREA LA BARCELONA ÎN 2019

Abidal a dezvăluit câteva detalii despre perioada petrecută la Barcelona, deciziile pe care le-a luat, cu ce s-a confruntat în cadrul clubului condus atunci de Josep Maria Bartomeu. Francezul a dezvăluit că Neymar era foarte aproape de a se întoarce Barça în vara anului 2019, dar odată cu venirea lui Griezmann, transferul a picat.
''Cu zece zile înainte de închiderea perioadei de transferuri, eram la Paris şi vorbeam cu Leonardo. Dacă nu l-am fi adus pe Griezmann înainte, sunt sută la sută convins că Neymar ar fi revenit.''
El şi-a amintit că ''unul dintre argumentele împotriva revenirii lui Neymar a fost că avea un dosar împotriva clubului, deci nu a fost ușor. Conducerea a spus că va trebui să oprească procesul judiciar dacă vrea să se întoarcă. Dar asta nu era problema mea, deoarece nu eram la club când a avut loc disputa dintre cele 2 părţi. După părerea mea, am reușit să ajung la un acord cu jucătorul, dar transferul nu s-a mai realizat.
'Aveam nevoie de o extremă, iar când Neymar era la Barcelona, ​​nivelul lui era unul incredibil. Nu este vorba despre a spune care jucător este mai bun, ci poziția pe care a trebuit să o îmbunătățim. Președintele, însă, a decis să îl aducă pe Griezmann.'', a adăugat Abidal.

POCHETTINO, PROPUS DE ABIDAL LA BARCELONA

De asemenea, Abidal a precizat faptul că l-a propus pe Pochettino la Barcelona în momentul în care Ernesto Valverde a fost demis, în ianuarie 2020, în ciuda trecutului său de la Espanyol.
''Da, și nu doar eu. Am spus consiliului că trebuie să aduc cel mai bun antrenor de pe piață. Le-am spus clar că nu trebuie să gândești politic, pentru că el a fost la Espanyol înainte. Am vrut ce e mai bun și el era una dintre cele mai bune variante la momentul acela.''
El a adăugat în privința antrenorului argentinian, deja la conducerea PSG din ianuarie 2021, că ''Pochettino a ajuns în finala Ligii Campionilor cu Tottenham, trebuie să respectăm acest lucru, el are o bună filozofie a jocului, o bună filosofie de antrenament, jucătorii îl iubesc și el credea că este antrenorul potrivit pentru acea situație, dar cu un proiect serios.''

CONFLICTUL CU MESSI

Abidal își amintește, de asemenea, conflictul său cu Messi atunci când a criticat echipa pentru că nu lucrează suficient de mult:
"Aveau nevoie să se antreneze mai mult, în opinia mea. Pe vremea mea cu Guardiola, puteam să câştigăm totul dacă lucram din greu în timpul săptămânii. Asta am spus. Nu am spus niciodată că jucătorii vor să scape de antrenor (Valverde).Înțeleg, de asemenea, că Messi este căpitan și a vrut să apere echipa, dar nu am spus niciodată că el mi-a sugerat să demit antrenorul."
El a precizat faptul că Messi a discutat cu el personal, nu doar a postat pe reţelele de socializare:
"Messi mi-a vorbit personal. Am avut o conversație dură, dar o pot accepta. Nu am avut nicio problemă cu asta pentru că trebuie să fim transparenţi. Am fost foarte relaxat deoarece el a fost singurul jucător care mi-a vorbit în acest mod, singurul. Respect asta."
În ceea ce privește relația sa actuală cu Messi, el a subliniat că ''nu trebuie să repar nimic cu Messi, relația noastră nu s-a schimbat din punctul meu de vedere. Din punctul său de vedere, nu știu, dar pentru mine conflictul acela s-a încheiat. Am schimbat multe mesaje cu el și știe ce cred eu. Nu am vrut să transform o mică problemă într-o situație globală și să pun în dificultate întregul club.''
Abidal a mai afirmat că a propus demiterea lui Valverde în decembrie 2018, cu un an înainte de plecarea lui, înainte de a câştiga al doilea titlu şi de eliminarea cu Liverpool din semifinalele UEFA Champions League:
''În decembrie 2018, după o analiză completă a antrenorului, a echipei sale, am recomandat schimbarea lui Ernesto Valverde. I-am spus președintelui că eu consider că aceasta este decizia pe care trebuia să o ia atunci. Și el a spus ''nu, nu este ușor”. A menţionat după că a luat decizia de a-i prelungi contractul 2 luni mai târziu, opusul a ceea ce sugerasem. Desigur, am acceptat decizia și am continuat să-i ofer antrenorului întregul meu sprijin, dar a fost un pic ciudat pentru mine.'', a încheiat Abidal pentru Telegraph.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59