El Mundo a publicat săptămâna trecută datele contractului pe care Lionel Messi îl are la Barcelona, din care reiese faptul că starul argentinian a încasat o sumă exorbitantă începând cu 2017, când a semnat o nouă înțelegere.
Pe 29 iunie 2017, tatăl și, în același timp, agentul lui Lionel Messi a semnat prin împuternicire un contract care îl lega pe fiul său pentru încă 4 ani de Barcelona. Suflarea catalană răsufla ușurată că și-a păstrat "perla", dar lucrurile aveau să se precipite în scurt timp.
Sport.es notează că clauza de reziliere a acelui contract era de 300 de milioane de €, sumă pe care oficialii catalani au considerat-o inegalabilă de vreun club din lume astefel că rămânerea lui Messi la Barcelona era sigură. Doar că numai o lună mai târziu, avocații lui Neymar au anunțat că brazilianului îi va fi plătită clauza de reziliere de 222 de milioane de € de către PSG, iar vestea i-a luat prin surprindere pe oficialii de pe Camp Nou.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24

300 de milioane de € depuși într-o bancă luxemburgheză, motivul care a dus la un contract uriaș pentru Messi

Mai mult, clubul catalan a aflat din surse sigure că într-o banca din Luxemburg fuseseră transferați 300 de milioane de € dintr-o țară din Golf cu scopul cumpărării unui fotbalist, iar îngrijorarea a crescut la Barcelona, conducătorii temându-se că Messi ar putea fi pierdut.
În acel moment, președintele Bartomeu l-a contactat pe tatăl lui Messi și i-a transmis că vrea să ridice clauza de reziliere a argentinianului la 700 de milioane de €, pentru a "cimenta" astfel contractul. Jorge Messi a spus da, însă a solicitat și o creștere a salariului fotbalistului.
Aflați cu spatele la zid, oficialii Barcelonei au fost de acord și astfel s-a ajuns la suma incredibilă pe care a încasat-o Messi în ultimii 4 ani. Sursa citată susține că acea creștere nu a fost una exagerată, dar că oricum salariul acceptat de Messi în luna iunie 2017 era mai mic decât cel pe care l-a avut începând cu luna august a aceluiași an.
Foștii conducători ai Barcei au argumentat că argentinianul produce mult mai mulți bani pentru club decât încasează, deci au considerat că au făcut o afacere bună la vremea respectivă.
Citește și: REACȚIA OFICIALĂ A BARCELONEI DUPĂ CE A FOST DEZVĂLUIT SALARIUL URIAȘ AL LUI LIONEL MESSI
Totuși, acele date erau valabile pentru perioada prosperă de până la startul pandemiei, când bugetul clubului a început să fie grav afectat. În vremurile actuale, un asemenea salariu reprezintă o piatră grea pe umerii Barcelonei, care se confruntă cu seriose probleme din cauza datoriilor.
Citește și: BARTOMEU A RUPT TĂCEREA! CE SPUNE DESPRE SALARIUL COLOSAL AL LUI MESSI ȘI "SCURGEREA" DE INFORMAȚII
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14