Cei mai mulţi dintre specialişti îl consideră pe starul Barcelonei cel mai mare jucător din istoria fotbalului, iar argumente pentru ca această afirmaţie să stea în picioare sunt destule, judecând după performanţele atinse de sud-american. Messi e singurul fotbalist din istorie cu 6 Baloane de Aur (record absolut), trofeul major care îi lipseşte din carieră fiind Cupa Mondială. A jucat, totuşi, o finală, pierdută în faţa Germaniei.
Probabil că Messi nu îşi va trece în CV vreodată Campionatul Mondial, dar asta nu schimbă cu nimic ceea ce a făcut el pentru fotbal, crede Mascherano, care nu are vreun dubiu: fostul său coleg e cel mai mare din istorie. Ba mai mult, evoluţiile sale sunt "de pe altă planetă".
Coleg 8 ani cu Leo la formaţia blaugrana, Mascherano a avut ocazia să îl observe dinainte de a fi coechipieri la echipa de club, la naţionala Argentinei. Întrebat de jurnaliştii de la Mundo Deportivo ce îl face pe decarul catalanilor atât de diferit de toţi ceilalţi jucători, "El Jefecito" a enumerat execuţiile, viteza şi capacitatea de a lua cele mai bune decizii.
Fotbal
Liverpool pregătește în secret cea mai mare mutare din istoria fotbalului. Transferul visat de Klopp
14/04/2020 LA 05:59
"Diferenţa în fotbalul actual este făcută de luarea deciziilor și execuție. Majoritatea jucătorilor buni iau decizii bune, dar nu au cele mai bune execuţii mereu. Sau invers: execuția este bună, dar nu e luată iniţial cea mai bună decizie. Messi, în schimb, face ambele lucruri la fel de bine: are execuţii perfecte şi apelează la soluţiile corecte. Şi asta cu o viteză incredibilă, de aceea este atât de bun, atât de diferit de ceilalţi mari jucători", a spus fostul mijlocaş la închidere pentru sursa citată.
Un alt mare avantaj al lui Messi e că reuşeşte să se protejeze pe durata unui meci astfel încât în momentele cheie să iasă la rampă şi să fie întotdeauna proapăt, capabil să aibă un impact real asupra acţiunilor de atac ale echipei sale. Din acest punct de vedere, argentinianul a fost criticat uneori că nu face deloc faza defensivă, dar astfel de sarcini nu ar face decât să îi scadă randamentul în momentele decisive ale partidelor.
"Știe să îşi dozeze perfect energia și asta îi permite, într-un meci, să aibă șapte, opt sau zece acțiuni importante . Aceasta este capacitatea sa de a domina jocul, pentru că jocul ne domină în mod normal pe toți. Cu cât avansezi, nu mai ai acelaşi suflu, aceeaşi energie. În cazul lui Leo, este invers: el decide perfect când să accelereze şi, pentru că se dozează atât de bine, are acelaşi impact şi la final de meci precum îm minutul 1. De aceea el este de pe altă planetă", a mai spus Mascherano.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 20 ORE
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19