În ultimele două săptămâni, acțiunile lui Messi au aruncat Barcelona într-o criză fără precedent în istoria recentă. Mai întâi, acesta a trimis către club o adresă prin care solicita transferul, apoi a încercat să explice că acea clauză prin care putea pleca liber de la gruparea blaugrana e încă activă.
În urmă cu puțin timp, Messi a publicat un comunicat oficial, semnat de tatăl și impresarul său, Jorge. Starul argentinian susține că oficialii La Liga, în frunte cu președintele Javier Tebas, au înțeles greșit detaliul din contract, în legătură cu perioada în care poate fi activată clauza de reziliere de 700 milioane de euro. Așadar, căpitanul Barcelonei consideră că ar putea pleca liber de contract încă din această vară.

Freixa: "Acțiunile lui Messi nu puteau avea finalitate"

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 2 ORE
Opțiunea de a pleca liber a expirat în iunie, dar Messi susține în continuare că acea clauză ar trebui să fie încă în vigoare, deoarece sezonul a fost decalat din cauza pandemiei de coronavirus. Toni Freixa, candidat la postul deținut în prezent de Bartomeu, a explicat de ce șansele ca jucătorul sud-american să aibă dreptate sunt 0.
De altfel, foarte probabil ca decarul argentinian să știe clar că ceea ce susține nu stă în picioare, însă ținta lui este alta: să o facă pe Barcelona să înțeleagă faptul că nu își mai dorește să continue, astfel încât catalanii să accepte oferta lui Manchester City.
Până acum nu s-a întâmplat așa, formația de pe Camp Nou rămânând fermă pe poziții. În cazul în care clauza de 700 milioane de euro va rămâne valabilă, în ciuda scrisorii lui Jorge, Messi va fi liber să semneze cu City abia din ianuarie, din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract.
"Am avut acces la contractul lui Messi și am văzut și nota trimisă de jucător. Mi-am dat seama că această acțiune a lui nu va avea finalitate. Clientul are întotdeauna dreptate, d-asta avocații i-au făcut pe plac. Dar presupun că aceștia l-au avertizat înainte; dar dacă Messi s-a decis să meargă mai departe, trebuia să fie apărat. Însă și Barcelona a rămas pe poziții", a declarat Freixa, citat de Mundo Deportivo.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17