Ansu Fati va semna pe trei ani cu Barcelona, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. Contractul include şi o clauză de reziliere uriaşă, de 100 de milioane de euro. Dacă va evolua în continuare pentru juniorii Barcelonei, atacantul va primi un salariu iniţial de 300.000 de euro pe an, care va creşte cu 100.000 de euro în fiecare sezon. În cazul în care va juca pentru echipa mare a Barcelonei, jucătorul de 16 ani va primi un salariu diferit. Catalanii i-au oferit o sumă iniţială de 1 milion de euro pe sezon. Aceasta va creşte cu 250.000 de euro în fiecare an.

Ansu Fati a intrat în istoria La Liga la numai 16 ani

Ansu Fati a reușit să intre în cartea recordurilor din La Liga după numai trei meciuri în tricoul Barcelonei. Fati a devenit cel mai tânăr jucător din campionatul Spaniei care reușește un gol și o pasă de gol într-un singur meci. Atacantul de 16 ani a făcut un meci excepțional contra Valenciei, în victoria cu 5-2 de pe Camp Nou. Fati a deschis scorul în minutul 2 cu un șut sigur din fața porții. După 5 minute, jucătorul născut în Guinea-Bissau a trimis o pasă decisivă pentru golul lui Frenkie de Jong.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2019/08/27/2663447.jpg
Ansu Fati a fost schimbat în minutul 60, în timp ce tot stadionul l-a aplaudat pe tânărul atacant. Cifrele lui Ansu Fati din meciul cu Valencia arată astfel: un gol, o pasă decisivă, 3 șuturi la poartă, 47 de pase cu un procentaj de 75.5% al acurateții, o șansă de gol creată, 3 dueluri câștigate și 3 driblinguri reușite. La finalul partidei, Fati a fost declarat omul meciului.

Fati l-a întrecut pe Messi după golul cu Valencia

Ansu Fati a marcat și în etapa trecută, în deplasarea de la Osasuna (2-2) și a ajuns la două goluri în 3 partide. Fati l-a întrecut la acest capitol pe Leo Messi, care a avut nevoie de 13 partide ca să înscrie de două ori în tricoul Barcelonei.
https://i.eurosport.com/2019/08/15/2655900.jpg
Antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, a spus că nu-l interesează comparația cu Messi și că Ansu Fati încă nu știe ce înseamnă fotbalul mare.
"Nu este uşor pentru nimeni să joace la Barcelona, mai ales pentru cineva atât de tânăr ca Ansu Fati. Ansu are calităţi de care avem nevoie, vom vedea ce potenţial are. Nu îmi pasă că începutul lui Ansu Fati a fost comparat cu al lui Messi. Totul va reveni la normal, vrem ca el să descopere de unul singur că fotbalul mare este foarte complicat.”, a declarat antrenorul Barcelonei.

Atacantul Barcelonei s-a hotărât pentru ce națională va juca

La doar 16 ani, Ansu Fati a primit o cotă de piață de 25 de milioane de euro (conform transfermarkt.com), sumă care depășește chiar și valoarea de piață a lui Arturo Vidal. Ansu Fati a ales și naționala pentru care va evolua. Conform celor de la "Sport de Catalunia", jucătorul de 16 ani va juca pentru Spania, țară în care locuiește încă de la șase ani.
"Vreau să joc pentru Spania!”, a declarat atacantul, care a transmis mai departe vestea către federația Spaniei. Portugalia era cealaltă țară care avea dreptul să îl naturalizeze pe fotbalist, deoarece Guinea-Bissau a fost colonie portugheză.
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01
Premier League
Alex Sandro se transferă în Premier League pentru a lupta la titlu. Preț de "dumping" pentru fundaș
30/12/2021 LA 17:45