Împrumutat pentru doi ani și jumătate la formația din Superliga Turcă, Istanbul Başakşehir, Turan s-a despărțit în iarnă de formația de pe Bosfor, deşi mai avea jumătate de an din înţelegere. "Arda Turan s-a întâlnit cu chairmanul Goksel Gumusdag și i-a cerut să fie lăsat să plece, pentru că are nevoie de o nouă provocare. Gumsudag a răspuns pozitiv cererii și, astfel, contractul lui Arda a fost reziliat de comun acord", se arăta în comunicatul clubului, în ianuarie.
Arda spera ca Barcelona să îl împrumute în altă parte pentru a doua jumătate a sezonului, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În cele din urmă, oficialii de pe Camp Nou au fost de acord să îi rezilieze contractul, având în vedere că mijlocaşul turc a ajuns la 33 de ani şi nu mai pare a fi o miză din punct de vedere al sumei obţinute pentru un eventual transfer.
În cele din urmă, soluţia salvatoare pentru Arda a venit tot din Turcia, de la clubul său de suflet. Cotidianul din Istanbul, Fanatik, anunţă că Galata şi fotbalistul au ajuns la un acord pentru transfer.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
ACUM 7 ORE
Președintele Mustafa Cengiz nu era în favoarea revenirii mijlocașului şi nici fanii nu îl doreau, considerând că a trădat, dar decisiv în toată ecuaţia a fost antrenorul echipei. Fatih Terim a fost aşadar factorul cheie, acesta fiind convins că fostul său elev poate da în continuare randament şi poate ajuta enorm prin experienţa acumulată. "Împăratul" îl cunoaşte foarte bine pe Arda şi crede că va şti cum să pună problema şi cum să îl motiveze, astfel încât acesta să fie un profesionist desăvârşit şi să dea cel mai bun randament.
"La câteva săptămâni după ce și-a încheiat relația contractuală cu Barça, care și-a pierdut încrederea în el, Arda Turan este aproape să semneze pentru una dintre marile forţe ale fotbalului turc, Galatasaray", notează turcii.

Arda Turan, viaţă sportivă dezordonată

Internaționalul turc a avut prestaţii foarte bune la Istanbul Başakşehir, unde a marcat 15 goluri în 55 de partide, dar în ultimele luni ale împrumutului s-a vorbit despre faptul că are o viaţă sportivă dezordonată. Lucrurile au escaladat şi, în cele din urmă, s-a ajuns la încetarea împrumutului.
Turan a fost transferat de Barcelona în 2015, care a plătit 38 de milioane de euro pentru aducerea sa de la rivala Atletico Madrid. Pe Camp Nou a câștigat 4 trofee: un titlu (2015-2016), două Cupe ale Spaniei (2015-2016 și 2016-2017) și Supercupa Spaniei (2016).
12 milioane de euro au plătit turcii în ianuarie 2018 pentru împrumutul lui Arda pentru doi ani și jumătate.
Arda Turan este un produs al Academiei lui Galatasaray, unde a fost crescut între 2000 şi 2005. Ulterior, a evoluat 6 ani la prima echipă, reuşind 29 de goluri în 130 de partide şi punând umărul serios la titlul cucerit de gruparea cim-bom în sezonul 2007-2008.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17