Așadar, Atletico a devenit a doua echipă din La Liga care a luat această decizie, după ce Barcelona a anunțat același plan în urmă cu 2 zile. Mai mult, clubul din Madrid a anunțat că jucătorii primei echipe și conducătorii vor acoperi în mod integral salariile celor 430 de angajați non-sportivi.
"Atletico Madrid a luat decizia de a implementa ERTE - Temporary Employment Regulation File (trad. - Fișă de Regularizare Temporară a Angajării), prin care se va aplica o reducere de 70% a salariilor tuturor jucătorilor și membrilor din staff-ul tehnic. Hotărârea va fi valabilă pentru prima echipă de fotbal masculin și echipa de fotbal feminin a clubului Atletico, precum și pentru echipa secundă Atletico de Madrid B, pe toată durata stării de urgență.
De asemenea, în urma discuțiilor cu jucătorii primei echipe, s-a luat hotărârea de a acoperi integral salariile celor 430 de angajați non-sportivi afectați de ERTE. În acest context, jucătorii primei echipe vor contribui cu jumătate din suma necesară, în timp ce CEO-ul și directorii lui Atletico vor asigura cealaltă jumătate.", se arată în comunicatul emis de Atletico Madrid.
Liga
Messi, răspuns tranșant pentru oficialii Barcelonei, din perspectiva reducerii salariilor
30/03/2020 LA 14:34

Simeone, reducere de 10 milioane de lire

La ora actuală, Diego Simeone este cel mai bine plătit manager din lume. 36,2 milioane de lire sterline câștigă anual tehnicianul argentinian, ceea ce înseamnă aproximativ 700.000 de lire pe săptămână. În condițiile actuale, Simeone va înregistra o micșorare a salariului cu 10 milioane de lire pe an sau cu 190.000 de lire pe săptămână.
Alte decizii cu privire la salariile jucătorilor vor fi anunțate în următoarea perioadă, în funcție de modul în care se va încheia stagiunea curentă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19