Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico - Madrid - Barcelona 0-1. "Messi e un geniu. De fapt, nu există cuvinte pentru el"

Cristian Mihală

Actualizat 02/12/2019 la 00:10 GMT+2

Barcelona s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Atletico Madrid, într-o partidă care a reprezentat revenirea lui Griezmann pe Wanda Metropolitano. Eroul serii a fost, însă, Lionel Messi, cel care luni va primi, aproape sigur, al 6-lea Balon de Aur al carierei.

messi barcelone

Credit imagine: Getty Images

Fanii lui Atletico au făcut tot posibilul să îi facă o primire ostilă lui Griezmann, golgheterul echipei în ultimele sezoane, ajuns în vara lui 2019 pe Camp Nou. "Ai vrut să ai un nume, dar ai uitat să fii bărbat", au scris "los colchoneros" pe un banner, iar atitudinea fanilor a contat, francezul având o prestaţie modestă.
Dar Barcelona îl are pe Lionel Messi, considerat de majoritatea specialiştilor cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Deşi Atletico a jucat în multe momente mai bine şi merita cel puţin un egal, trupa lui Simeone a fost "răpusă" de argentinian.
În ziua în care s-au împlinit 10 ani de la primul Balon de Aur cucerit, Messi a strălucit din nou, în final, după o combinaţie cu Suarez, reuşind să înscrie un gol superb.
A fost primul său gol pe Wanda Metropolitano, iar prestaţia sa a fost imediat lăudată de presa din Spania.
"Messi e un geniu! De fapt, nu există cuvinte pentru el", a titrat As, imediat după ce starul argentinian a marcat.
Messi a înscris 25 de goluri în 27 de partide în La Liga, contra lui Atletico. Doar împotriva Sevillei (29) a punctat de mai multe ori.

Atletico, mai periculoasă contra Barcelonei

Rezultatul e unul greu de suportat pentru Atletico, formaţie care, cel puţin în prima repriză, a fost echipa mai bună.
Hermoso, în două rânduri şi Morata l-au pus la grea încercare pe Ter Stegen, acesta demonstrând încă o dată de ce e considerat de mulţi cel mai bun portar din lume. Pique a încercat să echilibreze balanţa ocaziilor, fundaşul trimiţând o lovitură de cap în transversală, pe final de primă repriză.
În a doua parte, lucrurile s-au schimbat puţin, Barcelona fiind mai prezentă în joc, dar tot "Atleti" a punctat la capitolul ocazii mari. Sergi Roberto a respins de pe linia porţii, în minutul 72, la o fază prelungită de atac a gazdelor.
Partida se îndrepta probabil spre o remiză, dar pe teren a fost jucătorul care luni va primi, în proporţie mare, al 6-lea Balon de Aur al carierei.
După 15 etape din La Liga, Barcelona şi Real sunt la egalitate de puncte, 31, locul întâi fiind al catalanilor graţie golaverajului. El Clasico de pe 18 decembrie va avea, în aceste condiţii, o miză uriaşă. De partea cealaltă, Atletico se îndepărtează tot mai mult de titlu. E la şase puncte de cele două super-puteri ale Spaniei, cu un meci mai mult disputat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo