Diego Simeone a declarat în mai multe rânduri că are nevoie de un fundaș stânga, post pe care se bazează momentan doar pe Renan Lodi și Manu Sanchez, jucători fără prea mare experiență la cel mai înalt nivel. În aceste condiții, Marcos Alonso a devenit o prioritate pentru antrenorul "saltelarilor" în perioada de mercato din ianuarie.
Ibericul mai are contract cu Chelsea până în 2023, dar este abia a 3-a opțiune a lui Frank Lampard pentru poziția de fundaș stânga, după Ben Chilwell și Emerson Palmieri, el jucând în acest sezon doar 3 meciuri. Potrivit presei engleze, jucătorul de 30 de ani le-a cerut oficialilor de pe Stamford Bridge să-l lase să plece împrumut la o altă echipă, iar dorința se pare că îi va fi respectată.
https://i.eurosport.com/2019/01/09/2496811.jpg
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
IERI LA 15:33

Marcos Alonso este dorit de Atletico Madrid

Diego Simeone l-a dorit pe Marcos Alonso și în vară, dar tranzacția nu s-a realizat și acesta a rămas la Chelsea în speranța că va juca mai mult. Lucrurile nu au stat așa, iar posibilitatea de a ajunge la un club precum Atletico Madrid pare să-i surâdă mai mult acum jucătorului cu 3 selecții la naționala Spaniei.
Dacă împrumutul la Atletico se va realiza, Alonso va debuta în La Liga la 30 de ani. El a fost crescut de Academia lui Real Madrid, dar nu a apucat să joace pentru prima echipă a "galacticilor". În 2010 a fost vândut la Bolton, unde a petrecut 3 sezoane, pentru ca apoi să plece liber de contract la Fiorentina.
În Serie A a petrecut alte 3 sezoane (a fost împrumutat jumătate de sezon la Sunderland), după care Chelsea a plătit în schimbul său 23 de milioane de € în 2016. Pe Stamford Bridge a fost unul dintre preferații lui Antonio Conte, tocmai de aceea presa italiană a scris că și Inter este interesată de împrumutul său.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Liga
Surpriză uriaşă: Griezmann nu mai rămâne la Atletico Madrid. Super-transferul pregătit
02/01/2022 LA 04:49