Atletico Madrid continuă să fie lider în La Liga. Trupa lui Diego Simeone avea nevoie de un succes astăzi, pe teren propriu, în fața lui Alaves, pentru a menține avansul față de rivalele Barcelona și Real Madrid. Iar "rojiblancos" și-au îndeplinit obiectivul, însă cu mari emoții.

Luis Suarez și Oblak, eroii lui Atletico Madrid în meciul cu Alaves

Atletico a deschis scorul în minutul 54, prin Luis Suarez. Kieran Trippier a expediat o centrare cu efect la prima bară, iar atacantul uruguayan a finalizat cu o lovitură de cap, din plonjon, la colțul lung.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
A fost golul cu numărul 500 din cariera lui Luis Suarez.
Trippier a oferit o nouă centrare excelentă în careu, la faza următoare, însă Marcos Llorente a luat la țintă bara transversală.

Oblak, paradă salvatoare în finalul meciului Atletico Madrid - Alaves

În minutul 83 au început emoțiile pentru Atletico. Savic a comis un fault în colțul careului, iar arbitrul a acordat penalty, după intervenția tehnologiei VAR. Joselu a executat lovitura, cu un șut plasat în dreapta lui Oblak, iar portarul sloven a intervenit salvator. Grație paradei lui Oblak, Atletico a obținut o victorie extrem de prețioasă.
După 28 de etape, Atletico se află pe primul loc în La Liga, cu 66 de puncte. Podiumul este completat de Real Madrid (60 puncte) și Barcelona (59 puncte). De notat că Barca încă n-a jucat în această rundă.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59