FC Barcelona caută de zor un atacant pe a doua parte a acestui sezon de la o echipă din La Liga. Speranța catalanilor este să profite de un paragraf din regulament care să le permită să facă un astfel de transfer în afara perioadei de mercato. Însă aceste planuri pot fi date peste cap de Federație.
Barcelona a emis un comunicat prin care a anunțat că Ousmane Dembele va lipsi 6 luni de pe gazon după accidentarea la coapsă suferită la un antrenament. Însă acest comunicat nu este suficient pentru ca Federația să-i permită Barcelonei să facă un nou transfer.
Sport de Catalunya anunță că accidentarea lui Dembele va fi analizată de o Comisie de Experți alcătuită din 5 specialiști desemnați de Liga Spaniolă. Este vorba de 5 specialiști din medicină, mai ales din traumatologie. Este vorba despre Dr. Baró (fost la Real Valladolid), Fernández Jaén (Cemtro Clinic), Cobián (fost la Deportivo de la Coruña), Pérez San Roque și Jordi Ardèvol (fost la FC Barcelona). Însă doar primii 4 vor analiza cazul, Ardèvol neavând acces la acest caz în urma legăturilor din trecut cu gruparea catalană.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
IERI LA 16:12

O accidentare similară = 3 luni de pauză

Barcelona va trimite astăzi către Comisia de Experți toate datele legate de accidentarea lui Dembele și operația suferită. În primul rând, testele care arată diagnosticul: ruptură totală al tendonului proximal din bicepsul femural din partea posterioară a coapsei. De asemenea, la Comisie va ajunge raportul complet al operației ce a avut loc în Finlanda, intervenție efectuată de către specialistul Lasse Lempainen.
A doua zi după operație, Barcelona a anunțat că Dembele va lipsi 6 luni de pe gazon. Însă acest lucru trebuie demonstrat deoarece chiar jucătorul francez a suferit în septembrie 2017 o accidentare identică, doar că la celălalt picior. Iar atunci perioada de recuperare a fost de 106 zile, insuficientă în acest caz pentru ca Barcelona să primească acceptul pentru a efectua un transfer.
Astfel, există riscul pentru Barcelona ca această Comisie să informeze Liga Spaniolă că accidentarea lui Dembele nu atinge parametri necesari pentru ca jucătorul să fie scos din calcule iar Barcelona să poată face un transfer. Nu ar fi nici prima dată când refuză o astfel de solicitare, situație cu care s-a confruntat Villarreal în trecut.
În acest moment, Quique Setien îi are la dispoziție în atac doar pe Leo Messi, Antoine Griezmann și Ansu Fati. Iar dacă solicitarea Barcelonei va fi respinsă, acestea vor rămâne singurele variante ale lui Setien până la finalul sezonului. Sau până la momentul revenirii lui Dembele.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01