Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcagate: Josep Maria Bartomeu a fost eliberat după o zi petrecută la închisoare

Vlad Dumitrescu

Actualizat 02/03/2021 la 15:30 GMT+2

Fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a fost eliberat după ce a petrecut o zi la închisoare, a informat un tribunal catalan.

Josep Bartomeu și-a dat demisia din funcția de președinte al Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Conform comunicatului emis de tribunalul din Barcelona, atât Bartomeu cât și Jaume Masferrer, fostul său consilier în cadrul clubului, s-au folosit de dreptul lor de a nu oferi nicio declarația în fața judecătorului, cel care a acceptat apoi ca aceștia să fie eliberați provizoriu.
Arestările fac parte din investigațiile poliției privind scandalul ”Barcagate”. Conducerea catalanilor este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători importanți ai clubului precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol dar și pe Guardiola sau candidatul la președinția clubului, Victor Font.

Investigația care l-a încriminat pe Bartomeu

Totul a ieșit la iveală grație unei investigații a celor de la Cadena Ser, un post de radio catalan. Astfel, în februarie 2020 au demisionat șase membri ai conducerii. La acel moment, Bartomeu și clubul au negat că ar ști de această campanie, însă au recunoscut că au o relație cu firma I3 Ventures..
În Septembrie 2020, cotidianul El Mundo a obținut mai multe documente care au demonstrat că Bartomeu a plătit firma cu o sumă de șase ori mai mare față de banii primiți de obicei de firmele de social media. Mai mult, cei de la El Mundo au afirmat că Bartomeu a beneficiat financiar personal de pe urma contractului.
Totodată documentele au arătat că Bartomeu a stabilit tranșele de plată astfel încăt ele să fie mereu puțin sub limita pentru care trebuia să ceară aprobarea conducerii. Astfel, serviciile prestate de I3 Ventures au fost păstrate secrete iar membrii consiliului de administrație nu au cunoscut detalile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo