Conform comunicatului emis de tribunalul din Barcelona, atât Bartomeu cât și Jaume Masferrer, fostul său consilier în cadrul clubului, s-au folosit de dreptul lor de a nu oferi nicio declarația în fața judecătorului, cel care a acceptat apoi ca aceștia să fie eliberați provizoriu.
Arestările fac parte din investigațiile poliției privind scandalul ”Barcagate”. Conducerea catalanilor este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători importanți ai clubului precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol dar și pe Guardiola sau candidatul la președinția clubului, Victor Font.
Liga
Cel mai bine plătit jucător de la Barcelona regretă că nu a ajuns în Premier League
ACUM 8 ORE

Investigația care l-a încriminat pe Bartomeu

Totul a ieșit la iveală grație unei investigații a celor de la Cadena Ser, un post de radio catalan. Astfel, în februarie 2020 au demisionat șase membri ai conducerii. La acel moment, Bartomeu și clubul au negat că ar ști de această campanie, însă au recunoscut că au o relație cu firma I3 Ventures..
În Septembrie 2020, cotidianul El Mundo a obținut mai multe documente care au demonstrat că Bartomeu a plătit firma cu o sumă de șase ori mai mare față de banii primiți de obicei de firmele de social media. Mai mult, cei de la El Mundo au afirmat că Bartomeu a beneficiat financiar personal de pe urma contractului.
Totodată documentele au arătat că Bartomeu a stabilit tranșele de plată astfel încăt ele să fie mereu puțin sub limita pentru care trebuia să ceară aprobarea conducerii. Astfel, serviciile prestate de I3 Ventures au fost păstrate secrete iar membrii consiliului de administrație nu au cunoscut detalile.
Premier League
Guardiola, dispus să-l transfere la Manchester City pe fotbalistul de care Barcelona nu e mulțumită
ACUM 11 ORE
Liga
Ronald Koeman, reacție vehementă la adresa fanilor care i-au cerut socoteală după El Clasico
ACUM 11 ORE