Josep Maria Bartomeu împreună cu alți 3 foști colaboratori ai acestuia din perioada în care era președintele Barcelonei au fost reținuți de poliția catalană la începutul acestei săptămâni. Aceștia sunt acuzați de corupție și conducere neloială în dosarul "Barcagate".
Oficial, compania I3 Ventures a fost angajată să asigure mentenanța rețelelor de socializare ale clubului catalan, dar se pare că aceasta a încasat o sumă mult mai mare pentru aceste servicii și pentru a discredita în mediul on-line criticii conducerii administrative din acea perioadă.
Lucrurile sunt departe de a fi elucidate în acest scandal, iar Bartomeu și ceilalalți incriminați pledează nevinovați, dar pe zi ce trece ies la iveală tot mai multe detalii care denotă intențiile ascunse ale fostului președinte.
Fotbal
De ce nu ar trebui să primească Messi Balonul de Aur în acest an! Ce s-a întâmplat în 2000 și 2006
ACUM 5 ORE
https://i.eurosport.com/2020/10/28/2923815.jpg

Lista neagră a lui Josep Maria Bartomeu

Jurnaliștii de la El Periodico au avut acces la un raport al poliției catalane și au descoperit un e-mail intern al celor de la I3 Ventures din 2018. Acolo erau trecute o serie de nume, însoțite de anumite referiri la fiecare persoană în parte. Se pare că acea listă era a celor care trebuiau să fie permanent atacați în mediul public, deoarece erau contestatari aprigi ai lui Josep Maria Bartomeu.
Cele mai multe nume din acea listă sunt ale unor jurnaliști de la diferite trusturi catalane, care au fost mereu împotriva politicii aplicate de Bartomeu la conducerea Barcelonei. Jordi Costa, Gerard Romero, Frederic Porta, Xavi Torres și Oriol Domènech apar în e-mailul respectiv ca persoane care critică mereu conducerea Barcelonei.
"Îl critică permanent pe Bartomeu și consiliul de administrație și este pro-independență (n.r. Independența Catalunyei).", era trecut în dreptul numelui lui Jordi Costa, jurnalist la Radio Catalunya.
De asemenea, lista mai conținea și numele lui Juan Laporta și Victor Font, doi dintre actualii candidați la alegerile prezidențiale ale Barcelonei, care ar fi vrut oricum să-i ia locul lui Bartomeu și dacă acesta și-ar fi dus mandatul la bun sfârșit și ar fi candidat din nou.
Despre Victor Font se specifică de exemplu că "Este un om de afaceri, nu știe nimic despre fotbal. Este proprietarul unui trust media, deci e clar că are alte interese."
În raportul celor de la El Periodico nu se specifică nimic despre actualii sau foștii jucători ai Barcelonei, care ar fi fost și ei ținta unor atacuri în mediul on-line, tocmai pentru că au luat atitudine împotriva conducerii administrative a clubului. Printre aceștia s-ar număra Lionel Messi, Gerard Pique, Xavi sau Jordi Cruyff.
https://i.eurosport.com/2021/03/01/3004176.jpg
Ligue 1
PSG și Barcelona pregătesc un schimb fabulos de jucători! Cine vine lângă Messi pe Parc des Princes
ACUM 5 ORE
Liga
Lovitură pentru Barcelona! Negocierile pentru prelungirea contractului lui Ansu Fati s-au împotmolit
IERI LA 18:09